Британският певец Елтън Джон издава албум, включващ сътрудничества с изпълнители от различни поколения и жанрове, сред които Ники Минаж, Young Thug, Майли Сайръс, Lil Nax X, Стиви Никс, Стиви Уондър и т.н.

Tавата, озаглавена "The Lockdown Sessions", е колекция от 16 песни, в които Джон си сътрудничи с различни артисти - от Дуа Липа до покойния Джон Глен и "Gorilaz", ще излезе на музикалния пазар на 22 октомври.

Пандемичният проект е резултат от това, че Елтън Джон трябваше да прекъсне турнето си "Farewell Yellow Brick Road" през март 2020 г. Принос има и шоуто му "Rocket Hour" по Аpple Music, чрез което Джон се запознава с много от артистите, с които би работил.

Парчетата са записани с изпълнители, отдалечени един от друг в някои случаи, а в други - при спазване на строги правила за безопасност.

Елтън Джон казва, че с новия албум е навлязъл в много непозната музикална територия, потапяйки се в хип-хоп, кънтри и електронна денс музика, понякога в една и съща песен.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Последното нещо, което очаквах да направя по време на изолация, беше да запиша албум. Всички парчета обаче, по които работих, бяха наистина интересни и разнообразни, напълно различни от всичко, с което съм известен, и ме изведоха от зоната ми на комфорт на изцяло нова територия", споделя Джон.

Първата песен с Дуа Липа, "Cold Heart (PNAU Remix)", беше пусната този месец, предава БТА.

Елтън Джон е водещ изпълнител в някои от парчетата, включително дуети с Бранди Карлайл и Еди Ведър, и е гостуващ изпълнители в други, сред които издадени по-рано записи с Рина Саваяма и "Surfaces".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos