Носителят на "Грами" Елтън Джон отмени концерт в Индианаполис поради заболяване, съобщи Контактмюзик. 72-годишният певец и композитор направи изявлението си в Туитър и се извини на верните си фенове в Индиана. Наскоро почина майката на партньора му Дейвид Фърниш - Гладис. 

В изявлението на сър Елтън Джон не се споменава за смъртта на Гладис Фърниш.

Музикантът съжалява, че не се чувства добре и поради тази причина не може да изнесе шоуто. Концертът в Индианаполис ще бъде пренасрочен за март догодина. Елтън Джон благодари на феновете за подкрепата. 

По-рано този месец той разкри, че навремето партньорът му Дейвид Фърниш постъпил в клиника заради проблеми с алкохола, след като не успял да се справи със славата. Елтън Джон и Дейвид Фърниш се ожениха през 2014 г. Приблизително по същото време Фърниш постъпил в клиника в Калифорния, защото не успял да се справи с проявения към живота му интерес.

"Винаги съм смятал, че Дейвид се потапя без притеснение в моя свят, но се оказа, че много неща, с които съм свикнал, го тревожат", е написал певецът в автобиографичната си книга. Фърниш не обичал непрестанно да бъде сниман от фотографи, да е в центъра на медийното внимание и да говори публично на събития на фондацията на Елтън Джон за борба срещу СПИН.