Пристигнала в Париж, за да представи филма "My Lady", британската актриса Ема Томпсън не се колебае да посочи неравенства в киноиндустрията, докато движението #Аз също е в разгара си.

Вижте снимки >>

Липсват ли жени във филмовата индустрия? "Това е факт - винаги е било така - казва Томпсън. - Напоследък жени стават част от снимачни екипи. Видяла съм обаче една-единствена жена електротехник. Ако жена иска да стане електротехник, това е съвсем невъзможно."

59-годишната актриса и сценаристка е на мнение, че предстои да бъде извървян дълъг път, съобщава БТА. "Мисля обаче, че случващото се в момента е много интересно и че има значими промени - отбелязва Ема Томпсън, получила "Оскар"-и за най-добра актриса за "Имението "Хауърдс Енд" и "Разум и чувства" и за най-добър адаптиран сценарий за "Разум и чувства". - Смятам, че за поколението, което идва след моето, ще има много промени. Имам чувството, че принадлежа към ретроградно поколение, което има различно отношение към мъжете и жените. Имам усещането, че съм израсла обградена от примитивни модели. Тези възрастни мъже сега си отиват, всички те са динозаври."

Ема Томпсън допълва, че е била късметлийка, защото като бяла, привилегирована и образована жена има успешна актьорска кариера. "За цветнокожите жени е много трудно", казва актрисата.