Ема Уотсън отпразнува 33-ия си рожден ден в събота, размишлявайки върху изминалата година, през която е произвеждала джин, сърфирала, занимавала се е с терапия и е основала женски инвестиционен фонд за опазване на околната среда, съобщава БТА.

Актрисата, известна най-вече с ролята на Хърмаяни Грейнджър във всичките осем филма за Хари Потър, заяви, че през последната година е "научила повече за любовта и за това да бъдеш жена".

Уотсън, родена на 15 април 1990 г., си бе взела временно почивка от социалните медии, след като последната й публикация бе видяна в Инстаграм през декември 2022 г.

В публикация в социалната мрежа за рождения си ден Уотсън написа: "Оттеглих се от живота си - научих се да карам сърф (лошо), яздих няколко коня (това мина по-добре), подложих се на много терапия (ДА, терапия!). "С брат ми разбрахме как да направим джин, използвайки рециклирано грозде за вино", поясни още тя.

Уотсън е известна и с активната си дейност за правата на жените и през 2014 г. е назначена за посланик на добра воля на ООН. Тя сподели: "Сбогувах се с баба си и дядо си. Проследих изминатия път. Създадох инвестиционен фонд за жени в областта на околната среда".

През август тя направи своя режисьорски дебют с късометражен филм, отбелязващ пускането на пазара на новия дамски аромат на "Прада" - който тя също спомена в обобщението на изминалата година.

Актрисата сподели с феновете си и поредица от черно-бели снимки, направени на миналия й рожден ден, които я показват в различни тоалети, включително къси панталони, рокли и якета.