Емили Ратайковски и Себастиан Макклард са поели по различни пътища след четиригодишен брак. Източник, близък до Ратайковски, потвърди пред списание "People", че двойката се е разделила.

"Те се разделиха наскоро. Това беше решение на Ем. Тя се справя добре. Силна е и е съсредоточена върху сина си", казва вътрешният източник пред списанието, като добавя, че моделът планира да подаде молба за развод.

Както "Page Six" първи съобщи, спекулациите за възможна раздяла започнаха миналата седмица, след като Емили беше видяна да обикаля по задачи без сватбения си пръстен. Тя не го носи и на последните си снимки в Инстаграм.

За първи път двойката беше забелязана на Свети Валентин през 2018 г. След като се срещаха само няколко седмици, моделът и продуцентът си казаха заветното "Да" на изненадваща церемония в Ню Йорк през същия месец. При появата си в предаването "Busy Tonight" по-късно същата година Ратайковски разкри, че първо са били приятели известно време преди да се съберат. През март 2021 г. двойката стават родители, като им се ражда син.

При появата си в "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" след сватбата им звездата разказа за нетрадиционното предложение, което тя първоначално е отказала.

"Той ми предложи и нямаше пръстен, така че аз бях като: "Ммм... не!", сподели тя.

А когато се стига до избора на сватбени пръстени, двамата отново избират нещо необичайно. Звездата обяснява, че са отишли в нюйоркски квартал и са купили една унция злато, което той планирал да претопи и да оформи в пръстени. Но тогава Ратайковски не сметнала това за успешен план и затова те се обърнали за помощ към израелски бижутер.

Що се отнася до сватбата ѝ, Ратайковски споделя, че и двамата са искали нещо скромно, като добави, че жълтият костюм, с който се е омъжила, е трябвало да ѝ помогне да бъде "инкогнито".

"Носех жълт костюм и черна шапка, което беше част от плана ми да не бъда забелязана", казва тя.

Но, разбира се, планът ѝ не беше успешен. "Наистина не се получи съвсем така, както си го представях", шегува се тя. В деня на сватбата си Ратайковски сподели новината с феновете със селфи с новия си съпруг. "Омъжих се днес", написа тя.

Колкото до бременността ѝ, Ратайковски за първи път сподели новината пред "Vogue". В началото тя засегна въпроса защо не иска да разкрива пола на бебето си на път.

"Когато със съпруга ми казваме на приятели, че съм бременна, първият им въпрос след "Поздравления" почти винаги е: "Знаеш ли какво ще е?". Обичаме да отговаряме, че няма да знаем пола, докато детето ни не навърши 18 години, и че тогава ще ни съобщят", пошегува се актрисата.

"Всички се смеят на това", допълва тя. "В нашата реплика обаче има истина, която загатва за възможности, които са много по-сложни от това с какви гениталии може да се роди детето ни: истината, че в крайна сметка нямаме представа кой, а не какво, расте в корема ми. Кой ще бъде този човек? Как той ще промени живота ни и това, което сме?. Не ми харесва, че налагаме предразсъдъци, основани на пола на хората, камо ли на бебетата", продължава тя.

"Искам да бъда родител, който позволява на детето си да се разкрие пред него. И все пак осъзнавам, че макар да се надявам детето ми да може да определи собственото си място в света, то, независимо от всичко, ще се сблъска с неоспоримите ограничения на пола, преди да може да проговори или, по дяволите, дори да се роди."