Два юношески баскетболни отбора от малък ирландски крайбрежен град си осигуриха за предстоящия сезон спонсорството на американската манекенка и актриса Емили Ратайковски.

Топмоделът е откликнал на офертата за спонсорство на отборите за момчета под 15 г. и под 16 г. на баскетболен клуб "Бантри" в окръг Корк. Новината за подкрепата ѝ "подпали" групите на отборите в Снапчат, каза треньорът Пат Къран.

Вижте снимки на Емили >>

Семейството на американката от полски произход отдавна е част от общността на Бантри. Родителите на 30-годишната Ратайковски имат къща в града, баща ѝ Джон е играл в баскетболния клуб преди двадесетина години, каза треньорът.

Клубът срещал трудности да осигури спонсори, след като заради пандемията много предприятия в околността фалирали.

Снимка: Getty Images

Треньорът сподели, че разговарял с бащата на звездата и го попитал дали дъщеря му би проявила интерес да спонсорира младите спортисти, пише БТА. Родителят ѝ изпратил запитване в текстово съобщение и пет минути по-късно получил отговор "Абсолютно, с радост ще го направя".

С финансовата подкрепа от манекенката ще бъдат купени нови спортни екипи на състезателите и ще се покрият разходите за тренировките им за следващите две години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos