Емили Ратайковски се възмущава от биографичния филм за Мерилин Монро "Блондинка", режисиран от Андрю Доминик, и обвинява филма във "фетишизиране на женската болка".

Моделът се включи в TikTok в петък, за да изкаже мнението си за филма с участието на Ана де Армас, който все още не е гледала.

"Не съм изненадана да чуя, че това е поредният филм, фетишизиращ женската болка, дори в смъртта", заяви 31-годишната актриса.

Споменавайки колективното обсебване по страданието на Ейми Уайнхаус, Бритни Спиърс и смъртта на принцеса Даяна като пример за това, Ратайковски твърди, че като общество "обичаме да фетишизираме женската болка..."

Един ден преди качването на клипчето от Ратайковски в социалните мрежи Кортни Стодън заяви пред Page Six, че ще бойкотира филма.

"Няма да гледам", заяви 28-годишната певица в четвъртък. "Като човек, който разбира какво е чувството да бъдеш експлоатиран по сексуален начин и след това хората да го превръщат в шега, когато не е, мисля, че вникването в това е малко неуважително."

Стодън призова другите да не гледат филма, като добави: "Това не е Мерилин Монро, това не е нейната история. Това е измислица и цели да я превърне в нещо, което не е била. Тя никога не е искала да бъде момичето, за което я представят".

"Блондинка" е критикуван от премиерата си на 16 септември, като много хора упрекват филма, че представя емблематичната актриса в свръхсексуална светлина.