Адвокатите на Еминем изпратиха писмо до амбициозния кандидат на републиканската партия за президент Вивек Рамасвами с молба да спре да рапира на песните му, съобщава BBC.

Този ход е предприет от щаба на най-добрия бял рапър след като предприемачът, устремен към Белия дом, направи импровизирано изпълнение на "Lose Yourself" на панаира в щата Айова.

Писмото с дата 23 август е изпратено от звукозаписната компания на Еминем "BMI".

Г-н Рамасвами се бори да измести Доналд Тръмп като предполагаем републикански кандидат за 2024 г.

Говорителка на г-н Рамасвами каза, че той ще изпълни искането на Еминем, чието истинско име е Маршал Матърс III.

В писмото се казва, че компанията е получила възражение от Еминем, срещу използването на неговите "музикални композиции" от републиканеца.

"BMI ще счита всяко изпълнение на произведенията на Еминем от кампанията на Рамасвами от тази дата нататък за съществено нарушение", казват оттам. 

Ще оставим рапирането на Слим Шейди, успокоиха от щаба на Рамасвами. Слим Шейди е  алтер егото на Еминем, негова по-зла версия. В бившия Туитър Рамасвами продължи закачката с текст от песен на рапъра.

Но това не е за първи път - музиканти да пращат писма на политици, да не ползват песните им в кампаниите си.  

Доналд Тръмп получи десетки писма от звезди - включително "Ролинг Стоунс", "Куин", Адел и Фарел Уилямс - които го информираха, че няма разрешение да използва музиката им по време на кампании и президентски събития.