Рапърът Еминем оглави за десети път в кариерата си седмичната класация Топ 200 на Billboard за албуми, съобщи сайтът на изданието.

По данни на Нилсен Мюзик от новия албум "Music to Be Murdered By" на Еминем са продадени 279 000 копия, които му отреждат първенството.

Рапърът поставя своеобразен рекорд в класацията, оглавявайки я за десети пореден път. Досега Еминем беше наравно по този показател с Кание Уест, който е заемал челната позиция в чарта с девет поредни албума.

Вижте снимки на Еминем >>

С постижението си белият рапър става едва шестият изпълнител, покорявал върха в класацията с десет или повече албума. Рекордьори по този показател са The Beatles с 19. Следват Джей-Зи с 14, Брус Спрингстийн и Барбра Стрейзанд с по 11 и Елвис Пресли с десет.

Второ място в албумния чарт заема певицата Холзи с 239 000 продадени еквивалентни единици от тавата "Manic". Трети е рапърът Мак Милър с първия си посмъртно издаден албум "Circles" (164 000 продадени копия).

Челната петица в класацията Топ 200 на Billboard за албуми се допълва от рапъра Роди Рич с тавата "Please Excuse Me for Being Anti-Social" (103 000 продадени копия) и рапъра Пост Малоун с "Hollywood's Bleeding" (53 000 продадени копия).