Американският рапър Еминем поиска от кандидата за номинацията на републиканците за президент на САЩ Вивек Рамасвами да не използва музиката му в кампанията си, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Организацията за правата на изпълнители "Би Ем Ай" информира екипа на Рамасвами с писмо, за което първо съобщи изданието "Дейли Мейл". В писмото се изразява желанието на рапъра музиката му да не бъде лицензирана занапред за използване в рамките на кампанията на Рамасвами. Еминем е поискал всички негови парчета да бъдат изключени от споразумението на Би ем Ай с кампанията на кандидата.

38-годишният Рамасвами е мултимилионер, бивш бизнесмен без политически опит до момента, чиято популярност се увеличи след първия телевизионен дебат преди първичните избори на Републиканската партия в САЩ миналата седмица.

Консервативният предприемач не прави почти никаква официална подготовка за дебати, тъй като следва напълно различен график на кампанията. Той например е прекарал деня преди дебата в игра на тенис. отделил е доста време и на семейството си.

"Няма да се страхувам да правя политически контрасти", каза Рамасвами в Айова. "Но няма да атакувам лично никого в тази надпревара. Сега, повярвайте ми, аз съм човек, който държи на позицията си. ... Така че, ако някой иска да ме нападне, нека го направи на свой риск. Но аз не съм в тази надпревара, за да свалям някой друг. Аз съм в тази надпревара, за да ни поведа към нашата визия за това какво означава да бъдеш американец", добави Рамасвами, известен със своето "anti-woke" послание (кампания против расовото предубеждение и дискриминацията).