Тук е! Колекцията "Friends & Heroes II" на принтове от рисунки на Джони Деп е официално достъпна в "Castle Fine Art", обявиха развълнувани от галерията в Лондон. ⁠

⁠Улавяйки популярни икони като Боб Марли, Хийт Леджър, Ривър Финикс и Хънтър С. Томпсън, колекцията е уникален поглед към света на Холивуд от една от най-големите му звезди.⁠ ⁠Очакваме тази колекция да се разпродаде само за часове, както предищната, заради която и сайта на галерията се срина от поръчки, казва кураторите. 

Предишните принтове бяха изображения на Елизабет Тейлър, Ал Пачино, Боб Дилън, Кийт Ричардс - изиграл бащата на Джак Спароу, героя на Деп, в "Карибски пирати". 

Комплект от четири портрета сега струва около 15 000 паунда. Всеки образ е интимно отражение на техния характер в очите на Джони, изображение на това как те са се разкрили пред него. Работейки по фотографски препратки, всяко изображение е сведено до по-просто и емблематично изобразяване на обекта, което Джони след това е развил и енергизирал с характерните си движения със "свободна ръка". 

"Бих искал да видя тези четирима души заедно", каза Джони за новите си теми в интервю за Castle Fine Art. "Би било очарователно. Абсолютно всички легенди. Ранната смърт на Хийт, ранната смърт на Ривър, това са трагедии.

Те нямаха достатъчно време на тази земя, но във времето, което имаха, те със сигурност засадиха своята индивидуалност, своята уникалност, своя свят, своето сърце, своите емоции, своето чувство за хумор в света, така че ние да ги познаваме. Те успяха да кажат много в краткия си живот.

Хънтър, разбира се, имаше малко повече време на планетата от някои от тези момчета и гласът му винаги ще живее в книгите му, както Хийт и Ривър винаги ще живеят във филмите си, а Боб - в музиката", казва художникът актьор, и не на последно място музикант. 

В прощалната си реч за Хийт Леджър, Джони го описва като "гръмовен и неуправляем талант" и тази енергия се излива от четирите ъгъла на красивия портрет, обръщайки се директно към целия свят. Но очите му разказват друга история. Чувствителни, одухотворени, те отразяват характера на човек, който се интересуваше може би твърде много от работата си, но имаше финес и диапазон да изобрази Енис Дел Мар в "Планината Броукбек" и след това Жокера в "Черния рицар".

Тери Гилиъм първоначално представил Хийт на Джони, с думите: "Трябва да се запознаеш с това хлапе - след време той ще бъде теб".