В продължение на няколко седмици една от най-обсъжданите теми бе снимането на новото видео на певицата Рита Ора в България.

Вижте снимки на певицата >>

Видеото, в което изпълнителката се появи, облечена в албанска народна носия (вдъхновена от албанския ѝ произход) в Перник и част от който бе заснет на Бузлуджа, вече направи своята световна премиера.

Тази сутрин в предаването "На кафе" гости бяха двама от членовете на българския екип, работил по осъществяването на видеото - Алекс Момчев и Магдалена Станева, които са били замесени в снимането и на проекти на други световни звезди, като Майкъл Бубле.

Оказва се, че първоначално трябвало клипът да бъде сниман в Прищина, но впоследствие се оказало, че от българска страна предложили по-интересни дестинации на Рита Ора. Сред тях са Перник и връх Бузлуджа.

Звездата пристигнала с частния си самолет и екип от около 30 души, сред които била сестра ѝ, която е и неин мениджър, личен гримьор, фризьор и т.н.

Последният снимачен ден е бил на Бузлуджа. Там Рита Ора е спала в къща за гости. Домакините са я посрещнали в народни носии, с питка и сол и българска кухня, макар че те до последния момент не знаели коя точно ще е звездата, която ще им гостува. Певицата се отнесла много мило към всички и дала автографи на децата на домакините.

Вечерта преди снимките на Бузлуджа е имало страшна буря и пътят към върха бил непроходим, но 30 минути преди Рита Ора да тръгне натам времето се е променило напълно. И природата се е погрижила певицата да може да снима на тази дестинация.