Меган и Хари най-сетне се престрашиха да покажат малката чаровница Лилибет на света - тя навърши една годинка в събота и снимките бяха направени на партито за рождения ѝ ден в дома им "Frogmore Cottage" в Уиндзор.

Кадрите с дъщеричката на херцога и херцогинята на Съсекс са заснети от британския фотограф Мисан Хариман, роден в Нигерия.

"Беше голяма привилегия да отпразнувам първия рожден ден на Лилибет с моето и нейното семейство! Радост и нарисувани детски лица навсякъде", съобщи Хариман в Инстаграм.

Освен основния цветен портрет на Лилибет, той пусна и черно-бяла снимка на Меган, която държи рожденичката в компанията на неговата жена и деца.

"Vogue " написа, че каза, че близки роднини и приятели са били на празненството, което описват като "интимен и непринуден пикник в задния двор".

Лилибет, наречена на детския прякор на Елизабет Втора, носи и името на баба си Даяна. Тя изненадващо много прилича на баща си - с рижа косичка и същите очи. Както е известно Меган има смесен произход - майка ѝ Дория е афроамериканка, но засега тези гени не се проявяват при наследниците им с Хари. Бащата на Меган има ирландско и холандско потекло. 

Познати похвалиха малкия Арчи, че е пораснал и има маниери на истински джентълмен. От по-видните гости на партито са били Зара Филипс, братовчедка на Хари, от леля му Ан, нейният съпруг Май Тиндал и техните деца. Доста енергичните деца на Кейт и Уилям, според снимките, направени им по време на тържествата, не са присъствали на празника на братовчедка си, което е жалко, защото добре щяха да се налудуват. Хари е поканил брат си и семейството му, но те не приели поканата. Според някои Уилям го е страх да се види с по-малкия си брат, за да не тръгне поредната доза слухове относно отношенията им. Според други е имал официални задължения същия ден и това го е спряло. Чичото Уилям и лелята Кейт се отчетоха с поздрав в Туитър, където честитиха рождения ден на Лилибет. Дядото Чарлз и жена му Камила сториха същото. 

"Sky news" съобщава, че тортата за рождения ден на Лилибет е направена от Клер Птак от "Violet Bakery" в Източен Лондон, която също е изработила сватбената торта на родителите ѝ.

Хари и Меган пристигнаха с Арчи и Лилибет миналата седмица в Обединеното кралство за юбилейните тържества на кралицата.

Embed from Getty Images

Те бяха на благодарствената служба в катедралата "Сейнт Пол" в петък, но бяха настанени доста по-далеч от Уилям и Кейт, принц Чарлз и другите роднини.

Снимка: Getty Images

Меган също беше заснета закачливо да поставя пръст пред устните си и да казва на Миа и Лена Тиндал да пазят тишина, докато гледаха парада Trooping The Colour през прозорците на Бъкингамския дворец.

Говори се, че днес те вече са отлетели в дома си в Монтесито, Калифорния.

Embed from Getty Images