Французойката Ева Грийн, която води съдебна битка за хонорара за незаснетa лента, заяви пред съда, че не прави второкласни продукции, защото това убива кариерата, пишат чуждестранните издания.

Ева Грийн, която е участвала в успешни заглавия като "Казино Роял", е завела иск срещу продуцентската къща "White Lantern Films" и "SMC Finance" за 1 млн. долара във връзка с провалянето на планирания независим проект за филм "Патриот" ("A Patriot"). Тя е била избрана за главната роля.

Продуцентската компания е завела насрещен иск срещу Грийн, обвинявайки я в нарушение на договора. Според продуцентите актрисата е провалила научно-фантастичния филм преди началото на проекта през 2019 г. Според тях тя никога не е имала намерение да вземе участие в проекта.

Вижте снимки на Ева >>

Давайки показания пред съда в Лондон, 42-годишната актриса каза, че сценарият на филма е бил един от най-добрите, които е чела.

"Наистина се влюбих в тази история", допълни Грийн. "Роля на войник, никога преди не съм играла нещо подобно. Става въпрос за климатичните промени, те са близки на сърцето ми."

Снимка: Getty Images

Според адвокатите на "White Lantern Films" звездата от "300: Възходът на една империя" е имала необосновани претенции за екипа и локацията на снимките. Цитирани съобщения от Ева Грийн показаха, че тя е нарекла продуцентите с обидни епитети.

Според адвокатите на актрисата тя никога не е проваляла договор за проект в 20-годишната си кариера, предава БТА. Исканията на носителката на награда БАФТА са били за истински професионален екип, но продуцентската къща не е пожелала да направи необходимите инвестиции.

"Не се интересувам от парите. Искам да правя добри филми - това е моята религия", каза Ева Грийн пред съда.

Снимка: Getty Images