Светският хроникьор Евгени Минчев, който през уикенда попадна в криминалните хроники заради хулиганско поведение към младежи на улицата и пристигналите впоследствие полицаи, направи първи коментар след пускането си от ареста.

Ето какво написа той във Фейсбук:

"Арест и след ареста... "приятели"...

Схванах нещата, благодаря.

Лорд Евгени Минчев

35 години съм Пи ар и 60 години човек а не схващах основни неща. А именно, че ако няма сензация, ти не представляваш нищо. Няма публикации, че си добър поет, певец, професионалист, благотворител, човек, мъдрец, водещ, организатор на големи събития... Трябва си арест и толкоз. Какво тук значи някаква си личност. Без арест не си интересен, непотребна "отломка нищожна" си от винаги храбър народ, мъченик. Трябва си "арест" , за да те потърсят от 7 телевизии, 9 вестника и 23 сайта. Приятелите ти, които никога не харесват песните, премълчават благотворитеността, нещото, което правиш, сега звънят. Ехидни, любопитни, все искат да помогнат а май повече искат да чуят от първа ръка как съм изкарал в ареста, унизен ли съм, съсипан ли съм.

Такова благородство не бях срещал.

За да преброиш приятелите си трябва арест. За радост- не сърдечен.

Арестувам "приятелите" си, медиите, минувачите, арестувам мнението си за тях. И когато бъда "освободен", то ще бъда освободен най-вече от тях. От приятелите, от медиите, от минувачите, от повърхностното", написа той в социалната мрежа.

Късно в събота полицейски патрул е бил изпратен на сигнал за скандал между мъж и група младежи. Пристигайки на място, униформените са установили на мястото само Минчев. По данни на МВР той се е държал грубо и заради това е задържан. От бул. "Раковски" той е бил откаран в Първо районно управление. Прекарал е нощта в килията, а после бил отведен в Софийския районен съд, където да се гледа дело срещу него по указа за борба с дребното хулиганство. То обаче е било отложено за 13 юли, когато ще се разпитват свидетели.