Почитатели на Джони Холидей искат да поставят негова статуя в Сен Тропе, съобщи в. "Паризиен". Фен клубът "Десперадос" е основан от самия Холидей преди 30 години.

Онлайн подписка събира подкрепа за поставянето на статуя на певеца в естествен ръст, както и средства в размер на 50 000 евро.

Смъртта на Джони Холидей през 2019 г. е повод за тъга в клуба. Голяма част от членовете му не успяват да отидат на погребението. Легендата на френската музика беше погребан на остров Сейнт Бартс. За да успеят да отдадат своята почит, феновете на Джони Холидей искат статуята да е в град Сен Тропе. "Джони беше много свързан с нашето крайбрежие, защо да нямаме негова статуя тук", каза Паскал Дюфур, секретар на клуба.

Покойният Джони Холидей дълго време е собственик на имение в района на Раматюел, близо до Сен Тропе. Сега общината в Раматюел и град Сен Тропе трябва да решат кое е най-подходящото място за поставяне на статуята. Вече е намерен скулптор, създадена е асоциация за финансирането на проекта. Очаква се участие на големи компании и на фигури от света на шоубизнеса.

Бронзовата скулптура ще бъде с височина 1,80 м и ще тежи 200 кг. "Надяваме се откриването да бъде на 15 юни 2023 г. Тогава е рожденият ден на Джони Холидей. Ако беше жив, той щеше да навърши 80 години", казва Паскал Дюфур.