Fetty Wap влиза в затвора. Рапърът, чието истинско име е Уили Максуел, се призна за виновен още през август, за това, че е разпространявал и притежавал у себе си наркотични вещества. Fetty е участвал в голяма организирана група за трафик на наркотици, която според доклад, предоставен за "People", е разпространила над 100 килограма кокаин, хероин, фентанил и крек в Лонг Айлънд и Ню Джърси в рамките на година. В четвъртък изпълнителят на "Trap Queen" бе арестуван, заедно с още един негов съучастник.

В съда 31-годишният Wap се извини, заявявайки: "Егоистичността ми ме постави в това положение днес", пише АФП. Според адвокатите на звездата той е продавал наркотиците, поради липса на финанси покрай COVID-19. Според прокурорите, които водят делото обаче той по-скоро е използвал влиянието, което има над по-младите и настояха за по-дълга присъда.
Защитникът му Елизабет Македонио сподели в залата, че Fetty поема отговорност за действията си.

"Днес е тъжен ден. Това е момче от Патерсън, Ню Джърси, което успя да се измъкне. Той поема отговорност."

"679" изпълнителят е задържан под стража. Той е един от шестимата души, обвинени в "заговор за разпространение и притежание на наркотични вещества" през октомври 2021-а, сред тях е и служител на затвора в Джърси, според съобщение на Министерството на правосъдието на САЩ.

Предполага се, че мъжете са се сдобили с тях на Западното крайбрежие, след което са използвали Пощенската служба на САЩ и шофьори със скрити отделения в автомобилите си, за да ги транспортират през страната, където са били съхранявани в окръг Съфолк.

"Фактът, че арестувахме рап изпълнител, заемащ челни позиции в класациите, и служител на поправителните служби, илюстрира колко гнусна е станала търговията с наркотици", заяви в изявление Майкъл Дрискол, заместник-директор на ФБР.

Fetty е осъден на 6 години затвор.