Супер талантливият актьор Филип Аврамов, кино магьосник и жрец на Мелпомена, набира скорост и с изявите си в социалните мрежи, въпреки че доскоро беше от по-тихите звезди в този ефир. Той често иронизира висенето във виртуалното пространство. Вчера се пошегува със забавна снимка-колаж на себе си и Азис с думите: "И аз искам да се превърна в мъжа на мечтите си", на която певецът показва обилно окосмяване на гърдите си, а Фицата си е сложил китеник. Героят му Коцето от сериала "Домашен арест" има такава реплика - че е мъжки мъж.

Миналата сряда Филип Аврамов, който е в главната роля в актуалният по кината филм "Чичо Коледа", започна литературни четения на нова stand up комедия, озаглавена "З@щото съм известен". Казва, че шоуто е само за последователите му в Инстаграм.

 

Той използва тази трибуна, за да сподели вижданията си за промени в професията. Според него най-важно е да се приеме дългосрочна стратегия за развитието на културата ни, която да очертава основните приоритети за следващите 12 години. По този начин, смята той, артистите няма да са пряко зависими от това кой е на власт. Аврамов предлага още поне 1% от БВП да бъде инвестиран в културния сектор. Фицата посочи като основен проблем и липсата на зачитане на авторските и сродните им права. "Иска ми се да не подписвам договори, които ме задължават да отдам авторските си права за вечни времена, защото ако не го подпиша, няма да мога да работя. Иска ми се, господа бъдещи управляващи, да направите така, че нашето авторско право да бъде защитено от държавата", смята той.