Филип Киркоров се превъплъти в ролята на руския император Петър Първи в комедиен исторически уеб сериал. Премиерата на проекта се състоя по повод 350-годишнината от рождението на владетеля, съобщават продуцентите от студио "Базелевс".

Главният герой на комедийната уеб поредица Петър Първи поддържа видеоблог, създава маршрут за пътуване до Европа чрез онлайн картографска услуга, и дори общува с други исторически личности в месинджър.

"Беше лесно да се превъплътя в тази роля, защото Петър Първи се държи така, както всяка съвременна знаменитост - той е активен в социалните мрежи, разговаря лично със звездните си приятели, участва в турнета. Е, какво да кажем за поразителната прилика с първия руски император? Вече дълги години образът и марката "Петър Първи" са прикрепени към мен", споделя Филип Киркоров.

Русия отбелязва 350-годишнината от рождението на Петър Първи с различни инициативи. Една от тях е и изложбата "Петър Велики. Мустаците на владетеля" в Третяковската галерия, предава БТА. Експозицията включва около 30 картини, рисунки, скулптури, както и книги.

Снимка: bulFoto