Иван Радуловски от "Х Фактор" и Мартин Николов от "Гласът на Бълагрия" зарадваха своите почитатели с чисто нов летен хит, озаглавен "Само мен".

Премиерата на видеото към парчето бе преди броени дни в YouTube канала на Trendy. Текстът на песента е дело на Иван, но е създаден в колаборация с Мартин, музиката също е направена в тандем. Видеото на "Само мен" е заснето в Лайтхаус Голф & Спа Ризорт и режисирано от Христо Христов от "Девил синема" (известен още от Зипо от рап-дуета Зипо и Слаш).

Иван Радуловски и Мартин Николов се запознават по време на участие на Любо Киров, малко след премиерата на предишния хит на Иван - "Не мога да спра" и след успешното представяне на Мартин във формата "Гласът на България". В общ разговор за бъдещите им планове, двамата независими изпълнители решават да обедният сили в настоящия съвместен проект.

"Бяхме в студиото на Зипо и Слаш, където заедно мислихме за идеята и концепцията. Бяхме зациклили на друго демо с различна идея, което не го усещах като мое и на което липсваше тази романтиката, за която все пея в авторските си песни", разкрива малко от предисторията Иван Радуловски. И продължава: "Въпреки че този път си казах, че не искам да е балада, а нещо по-лятно, щастливо и неангажиращо, с което да изляза от комфортната си зона. С Марто започнахме от нулата, тананикайки си една мелодия уж на шега, но тя се заби в главите ни, а след като вкарах втори глас, започна да звучи много приятно. Не след дълго ми дойде идеята за припева, а с нея и няколко варианта за куплетите и бриджа, които финализирахме с помощта на момчетата (Зипо и Слаш)", довършва разказа си той.

Снимка: Христо Христов

Изпълнителят работи за първи път с екипа на Зипо и Слаш/Девил Синема (за разлика от Мартин, който направи с тях първия си хит "За да спре да ме боли" преди няколко месеца). Но още в началото на снимачния процес, той бил впечатлен от предложенията, професионализма и чувството за хумор на оператора и режисьор Христо Христов, както и от целия екип от слънчеви, вдъхновени и ентусиазирани хора, включително красивите им партньорки с Марто в клипа - Анна Славева и Мартина Марковска.

"Снимачният процес беше както много вълнуващ, така и изморителен", споделя Мартин Николов. "Снимахме както на Адора Бийч ,така и покрай хотела Lighthouse в Балчик. Много се забавлявахме, каквато беше и идеята на песента. Все едно бяхме отишли на почивка. Режисьорът Зипо и екипът също допринесоха деня да протече гладко и лежерно. Винаги е страхотно, когато хората с които работиш са не само професионалисти, но и приятели", убеден е той.

Ето какво разкрива Мартин за бъдещите си планове: "Основната ми работа е лекар специализант в Клиниката по ревматология в УМБАЛ Плевен. Възнамерявам да продължа да се развивам както професионално и двете посоки, защото музиката и медицината са необятни".

Снимка: Христо Христов

Иван Радуловски е участник в "X Factor" през 2013 година. Авторската му песен "Не си до мен", издадена през март тази година, получава подкрепата на много радиа и телевизии и достига до челни места в класациите. В момента той подготвя следващите си два сингъла, които ще сподели със своите почитатели през есента. Интересен и приятен факт е, че песните му попадат в плейлистите на потребителите на Spotify - канал, който той тепърва планира да развива. Иван Радуловски е мениджър в рекламна агенция и ръководи проекти на международни брандове, но също така работи като актьор и озвучава реклами.

 

Мартин Николов е участник във формата "Гласът на България", но професия е лекар по ревматология. Първото му парче се казва "За да спре да ме боли" и е създадено в колаборация със Зипо и Слаш - Христо Христов и Стоян Стоянов през пролетта на 2022 г. От тази година Мартин Николов има и чисто нов артистичен псевдоним - Doctor Max, който обеднява музиката и медицината в едно.