Британска група "Friendly Fires" се вбеси, че тяхна песен е използвана на конгреса на Консервативната партия и по-специално преди на сцената да се качи Борис Джонсън, лидер на Торите и премиер на Великобритания, за да изнесе заключителната си реч на конгреса.

Музикантите твърдят, че ще сторят всичко по силите си парчето им "Blue Cassette", на чийто фон влязъл в залата, да не бъде използвана повече от Торите, пише "Sky News". Изявлението на музикантите стана вайръл в Twitter.

Инди групата "Friendly Fires" също така незабавно разпространи след случилото се остра декларация, в която заявява, че не желае да я свързват с Торите и ги нарича с неприлични думи, които не са спестили в публикацията си в социалната мрежа. От мениджмънта на бандата са категорични, че никой не е искал разрешението им да пуска песента. Те смятат, че ако Борис Джонсън се нуждаел от нещо, което да го възвиси, може би трябвало да използва звука на "натоварена хранителна банка".

"Ако искахме те да използват песента ни, щяхме да я наречем "Blue Bunch Of Corrupt W *****s", казват музикантите. 

Преди време дузина музиканти се възпротивиха срещу бившият американски президент Доналд Тръмп, който използваше техни композиции на митингите си.  

Сред тях бяха Адел, Брус Спрингстийн, сър Елтън Джон, Фарел Уилямс и групите "Aerosmith", "Guns N' Rosses", "Rolling stones", "Village People ".