Гал Гадот разкри подробности за филма "Клеопатра" - освен че е в главната роля, тя участва и в написването на сценария, и е прдуцент. В интервю за списание "InStyle", на което е на корицата, звездата от "Жената чудо" разказа, че ще влезе образа на емблематичната владетелка на Египет и ще й придаде освен сексапил, и мъдрост. "Не мога обаче да разкажа много", призна 36-годишната Гадот пред изданието и добави, че продукцията щяла да бъде "празненство на историята за Клеопатра".

Израелската актриса сподели, че една от целите на филма е да "покаже не само колко секси и привлекателна Клеопатра е била, но и колко умна и какъв стратег, и колко влияние е имала и все още има върху света, в който живеем днес".  "Гледала съм всички филми за Клеопатра правени досега, но имам чувството, че разказваме необикновена история, която светът трябва да чуе сега".

Режисьорката на "Wonder Woman" Пати Дженкинс първоначално беше назначена да ръководи предстоящия епичен филм, но тя наскоро се оттегли и ще работи само като продуцент. На режисьорския стол ще седне Кари Скогланд, известна с минисериала "Соколът и зимният войник" от 2021 година.

Embed from Getty Images

Най-сполучливата досега и помнеща се версия е тази с Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън от 1963 година на режисьора Джоузеф Л. Манкевич. Египетската кралица са играли още Вивиан Лий, Моника Белучи, София Лорен, както и актрисата от нямото кино Теда Бара.

Бъртън и Тейлър

Снимка: Getty Images

След като бе оповестено, че Гадот получава ролята, критиците реагираха бурно, защото твърдят, че арабска или африканска актриса трябва да изиграе Клеопатра.

Някои твърдят, че кенийско-мексиканската актриса Лупита Нионго би била по-подходяща за ролята, а писателят и телевизионен оператор Джеймс Хол написа в Туитър, че: "Холивуд винаги е избирал бели актриси за кралицата на Нил. Не мофгат ли да намерят африканска актриса?"

Embed from Getty Images

Опонентите им скочиха, наричайки ги "необразовани", защото вярват, че египетската владетелка е от африкански или арабски произход, докато всъщност е я е с македонско и гръцко потекло. Журналистът Иън Майлс Чеонг написа иронично: "Хората са разстроени, защото Гал Гадот, която не е черна, играе Клеопатра, която също не е черна".

"Първо, ако искате да сте верни на фактите, тогава Клеопатра е била македонка. Търсихме македонска актриса, която може да пасне на Клеопатра. Нямаше такава, и аз, понеже съм много запалена по тази личност и образ, реших да я играя", обясни Гадот. И продължи: "Имам приятели от цял ​​свят, независимо дали са мюсюлмани или християни, или католици, или атеисти, или будисти, или евреи. Хората са си хора и искамр чрез мен, вдсички да отпразнуваме наследството на Клеопатра и да почетем тази невероятна историческа икона, на която се възхищавам толкова много".

Embed from Getty Images

Изданията пред които тя говори припомнят, че Клеопатра е потомка на Птолемей I Сотер, роденият в Македония генерал от армията на Александър Велики. Тя се възкачва на трона си битки да властта между братя и сестри, която печели с помощта на Юлий Цезар, който става неин любовник. По-късно обаче тя има връзка с Марк Антоний, която е унищожителна и за двамата. Така че е много любопитно кои актьори ще влязат в ролите на мъжете, близки до нея.

Гадот коментира още, че всеки може да заснеме своя версия на историята ,а тази ще бъде нейна и тя застава зад разказа си.

Тази филмова версия не трябва да се бърка с продуцираната от "Sony Pictures" с режисьор Дени Вилньов. Клеопатра на Гадот е на "Paramount Pictures" и е базирана на историчеси разкази, докато филмът на "Sony" е по биографията на Стейси Шиф. "Paramount" спечели правата в интензивно наддаване срещу "Universal", "Netflix", "Apple" и "Warner Bros".

Гал Гадот ще бъде кралицата на Нил, малко след като участва в друга история, свързана с най-дългата река в Африка - "Убийство край Нил", на Кенет Брана и по Агата Кристи. Тя е в ролята на Линет, чието убийство Еркюл Поаро разследва.

Гал Гадот е омъжена от 2008 година за бизнесмена Ярон Варсано, с когото имат три дъщери-Алма, Мая и Даниела, която се роди миналия юни.