Телевизионната водеща Гала е с положителен тест за Covid-19.

Това съобщи самата тя в сутрешния блок на Нова ТВ.

Гала почувствала първите симптоми по време на ефира на вчерашния епизод на "На кафе". Те включвали сухота в гърлото и мъчително главоболие.

Сега водещата е вкъщи, има температура около 37,7 градуса, но казва, че най-неприятно е главоболието, което изпитва.

Тя е направила тест за Covid-19 веднага след предаването вчера и той се е оказал положителен. Всъщност Гала казва, че няма представа кога и как се е заразила с коронавирус. В сряда миналата седмица тя и нейните колеги от предаването отново са се подложили на тест и тогава резултатите са били негативни за всички.

Но преди дни се оказа, че и красивата синоптичка и панелист в "На Кафе" Гери Малкоданска също е болна от коронавирус.

Изолацията Гала прекарва вкъщи, тепърва очаква да ѝ бъде назначено лечение и нейната половинка Стефан също да си направи тест. Стефан до момента няма никакви симптоми.

Гала и Стефан

Снимка: Официален профил в Instagram

Водещата се надява, че не е заразила никой от гостите си.

"Извинявам се на всички, на които съм създала някакви неудобства и сега ще трябва да се тестват, защото са контактували с мен.", каза Гала в ефира на "Здравей, България".

Тя има желание скоро да се почувства по-добре и да се завърне към работата, която толкова обича, още повече вдъхновена от факта, този месец "На кафе" става на 20 години.

Деси Стоянова

Снимка: Дилян Марков / bTV

Друга обичана тв водеща - Деси Стоянова, също е под карантина. Тя сподели това с пост във Facebook.

"Разбрах, че съм "контактна" на човек, дал позитивен тест за COVID, което означава, че в следващите 10 дни ще съм си в къщи. Аз съм напълно ок, "позитивният", с когото съм била в контакт, също. Симптоми - никакви. Дано така и си остане. Резултатът от последния ми профилактичен тест е от неделя - отрицателен", написа водещата на "Преди обед" по bTV.