След години затишие, днес българското кино отново процъфтява, а доказателство за това са множеството родни заглавия, които, редом с чуждестранните продукции, завладяват големите екрани из цялата страна. Нашите ленти предизвикват не по-малко интерес от западните и успешно пълнят салоните... Точно като дългоочакваният филм на братя Чучкови - "18% сиво", който вчера препълни не една, а цели четири зали в столичния мол, където се състоя софийската му галапремиера.

Вижте снимки >>

Вечерта бе белязана от множество емоции и не по-малко блясък, а екранизацията на романа на Захари Карабашлиев събра близо 1000 души, нетърпеливи да видят делото на режисьора Виктор Чучков-син. Сред присъстващите бяха и голяма част от европейските актьори - Рон Кук, Орландо Сийл, Борис ван Северен и Доля Гавански, които стоят пред камера.

По традиция, звездите минаха по червения килим, водени от Руши Видинлиев, чийто персонаж стои в центъра на сюжетната история. За събитието певецът и актьор бе избрал да се появи под светлините на прожекторите с черен велурен костюм, под който носеше тъмен пуловер и пъстра риза с червени, сини и бели мотиви.

До него застана екранната му половинка - Доля Гавански, превъплътила се в образа на Стела. Тя се бе спряла на дълга елегантна тъмносива рокля с "паднало рамо", която имаше интересна декорация от пайети на талията. Завършвайки цялостната си визия, актрисата се бе спяла на висящи обеци с камъни и черни обувки на висок ток.

Двамата позираха пред фотографските обективи заедно с останалата част от екипа на "18% сиво", а сред присъстващите бяха родни звезди и представители на филмовата индустрията в България. Сред тях бяха продуцентите Евтим Милошев и Георги Тошев, режисьорите Стефан Командарев, Станслав Тодоров-Роги и Виктор Божинов, актьорите Ивайло Захариев, Марта Вачкова, Катето Евро, водещите Десислава Стоянова, Ники Кънчев, Ути Бъчваров и много други.

"Искам специално да благодаря на баща ни, който написа музиката на филма и най-вече на майка ни, която търпи нас тримата през всички тези години. Много се вълнуваме в момента и мога само да кажа едно голямо благодаря на този прекрасен екип и тези актьори и разбира се на брат ми, който успя да направи този филм", сподели Борко Чучков по време на представянето на екипа след края на прожекциите.

"18% сиво" проследява историята на влюбената двойка Захари и Стела, които, преследвайки мечата си, се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, колкото очакват, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.

След като романът на Карабашлиев покори сърцата на читателите, сега е дойде времето лентата на Чучков да стори същото. Филмът тръгва по всички киносалони на 24 януари т.г.