Кой казва, че поетите не слушат рап?

Ицо Хазарта получи висока оценка от големия българския писател Георги Господинов за албума си "Неправилен рап". Постмодернистът, носител на множество литературни награди у нас и в чужбина, известен с творбите си "Физика на тъгата" и "Естествен роман", предпочете да цитира текст на рап изпълнителя, вместо да публикува свой собствен коментар в колонката си в българско онлайн издание. С това свое действие Георги Господинов направи комплимент на изпълнителя и като творец, който изразява собствения си бунт чрез музиката и лириките си. 

"Вместо блицкоментар - текст от песен от последния албум на Ицо Хазарта "Неправилен рап". След култовата "Колега", която даде безпогрешна политическа присъда през 2005 г., която е точно толкова вярна и 14 години по-късно, "Заради тебе" е новата заявка за нашия актуален портрет днес", написа Господинов във Фейсбук.

"Неправилен рап" е първият солов албум на Христо Петров, който е познат като Хазарта от групата "Ъпсурт". Премиерата бе на 18 май в София. За албума Ицо разказва, че е малко закъснял, но обмислян с години. Казва, че покрай  майка си и Класическата гимназия, която е завършил, се запалил по четенето.