Германска актриса заведе дело срещу продуцента Харви Уайнстийн в Лос Анджелис, като го обвинява, че я е нападнал сексуално.

Жената не е пожелала да се разпространява истинското й име и използва псевдонима Ема Ломан. Тя е срещнала Харви Уайнстийн през 2004 г. на кинофестивала във Венеция, а през 2006 г. той я поканил на кинофестивала в Кан, за да обсъдят кариерата й.

В съдебните документи тя разказва, че първата им среща в Кан била наистина професионална. След това обаче той я поканил в хотелския си апартамент, за да обсъдят подходящи роли във филмите му. Той бил много настоятелен, като негов служител я търсил до 30 пъти на ден. Макар и притеснена, актрисата приела. Когато влязла в апартамента му, Уайнстийн "направо я нападнал".

Ема обвинява Харви Уайнстийн в нападение, отнемане на свободата, нарушаване на американските закони против трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Тя иска да получи обезщетение.

Адвокатът на Уайнстийн - Филис Купферстайн, отхвърли обвиненията като "неверни" и с давност и заяви, че ще предприеме стъпки делото да бъде прекратено, съобщават от БТА.

Ема Ломан обясни, че навремето не е казала нищо, защото Харви Уайнстийн я заплашил, че ще съсипе кариерата й, ако проговори. Тя се осмелила да заведе дело едва след множеството обвинения срещу холивудския магнат в края на миналата година. Харви Уайнстийн не се признава за виновен по досегашните обвинения.

Ема Ломан живее предимно в Германия. Работи като модел, актриса и продуцент.