В продължение вече на година и половина, откакто в световен мащаб избухна пандемията, една от основните теми, заемащи централно място във всяка новинарска емисия, е новият коронавирус. След толкова време човек би си помислил, че досега заболяването би трябвало да е отшумяло, дори изчезнало напълно, за съжаление обаче журналистите все така продължават час по час да дават информация за броя на хората заразили се с него, наред с този, на пациентите, които са загубили битката си с Covid-19.

Така например само преди ден стана ясно, че 36-годишният поп фолк певец Ангел Иванов е издъхнал в столичната болница ИСУЛ, ставайки поредната жертва на коварната болест. Тъжната вест първи съобщиха неговите близки, пред които в момента са изправени пред редица въпроси, търсещи своя отговор. Семейството на изпълнителя казва, че около смъртта му има неясни събития, за които настояват да бъдат изяснени.

Снимка: Официален профил в Instagram

Годеницата на изпълнителят, разболял се от пневмония преди около 10 дни, разказа пред Bulgaria ON AIR, че след като се почувствал зле, той е потърсил лекарска помощ, но няколко здравни заведения са му отказали такава, понеже не си е направил тест за Covid-19 и тъй като нямал нужните резултати, по думите им те не можели да го приемат.

Половинката му Христина Пейкова обясни, че Иванов е звъннал на Спешна помощ, викайки линейка, когато ситуацията се е влошила и е започнал да се задушава. Само че след като тя пристига, медиците му казват, че няма какво да се направи. Тогава той се обажда на свой приятел, който с връзки му помага да се настани в 5-та градска болница.

"Там беше адекватен, говореше си, като даже на моменти дишаше без маската. Не знам какво се случи, но впоследствие решиха да го преместят в ИСУЛ", разказва половинката му пред медията. "На следващия ден му сложиха кислород, който не му повлия добре, каза ми, че гърлото му гори адски. Позвъних в болницата, за да попитам дали е нормално да се чувства така. Те ми обясниха, че това е от кислорода, лигавицата му била суха... Той не може да си поеме въздух дори с кислорода".

Снимка: Официален профил в Instagram

Христина уточни, че с Ангел не са спирали да поддържат контакт по телефона през цялото време, водейки постоянни разговори. Последният път, когато се чули, той ѝ споделил, че докторите са започнали да му вливат успокоителни.

"Вечерта в 21:30 ч. му писах, за да проверя как е, а той ми отговори, че е добре. Тогава се усъмних, че нещо не е наред, но не посмях да се обадя. До 8 часа сутринта не получих никаква вест от него, затова се обадих в болница, откъдето най-спокойно ми заявиха, че той е починал, Към 23 часа през нощта е започнал да се задушава, затова са го интубирали, но не са могли да направят абсолютно нищо. Той беше напълно здрав и нямаше никакви други придружаващи заболявание, напълно здрав, а когато попитах защо не са ме потърсили, отговориха, че нямали телефон", разкри Пейкова

По-рано Ангел се чул с близките си и им казал, че е добре. Имал чудесен апетит и дори поискал да му занесат храна. Затова те недоумяват как се е стигнало до трагедията.

Снимка: Официален профил в Instagram