Горан Брегович пострада сериозно при падане от мотор в Париж, поради което трябваше да отложи концертите си.

Известният музикант е наранил рамото си, ръката му сега е обездвижена, поради което е бил принуден да отложи концертите си в Мексико, насрочени за 26, 29 и 30 ноември.

През 2008 г. Брегович пострада при подобен случай, когато падна от височина четири метра, докато брал вишни. Тогава той нарани лумбален прешлен, пишат сръбските медии.

Същевременно Горан Брегович разкри, че детството му е било пълно с болка, защото първо се е сблъскал с развода на родителите си, след това със сериозно заболяване и накрая със смъртта на майка си. Историята на родителите му е много тъжна, макар и изпълнена с любов, и е оказала голямо влияние върху известния музикант.

"Родителите ми много се обичаха. Баща ми беше военен и много пиеше. Двамата се разведоха точно заради това. Беше голяма любов. Когато майка ми се разболя от левкемия, тя беше в болница в Сплит, в града, в който баща ми живееше с друга жена. Тази негова втора жена ми каза, че баща ми е изчезвал от къщата през нощта. Веднъж го проследила и го видяла да се измъква и да отива в болницата, където майка ми умираше. Седях навън цяла нощ под прозореца на стаята, където майка ми умираше, и пушех цяла нощ", каза Брегович в телевизионно предаване. Приел тежко смъртта на майка си, а след това баща му му нанесъл нов удар, пише сайтът mondo.rs.

Както стана ясно преди това, между фронтмена на групата Bijelo Dugme и звездата на Югославия Лепа Брена е имало "някаква тайна връзка". По време на предполагаемата им любов Брена е на 23 години и кариерата й е във възход, а Брега е на 34 години и вече е голяма звезда.

Въпреки че нетното състояние на Брегович се оценява на 20 милиона долара, според чуждестранен сайт, той все още обича да кара любимата си 30-годишна кола.