Владимир Ампов-Графа и духовият оркестър "Джуниър бенд" с диригент маестро Йордан Цветанов изнесоха концерт в подкрепа на каузата на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) "Бъди зелен всеки ден с градския транспорт". Събитието се състоя тази вечер в рамките на Sofia Summer Fest.

Каузата е част от политиката на Столичната община за по-зелен, по-чист, модерен, спокоен и уютен град, каза по време на концерта водещата Йоанна Драгнева. "Превозните средства в столицата всеки ден пет пъти обикалят Земното кълбо по линията на Екватора. А всяка година само от метрото се спестяват над 900 000 тона вредни емисии", посочи тя.

Драгнева разказа, че Владимир Ампов-Графа е подарил песента "Мама, татко и аз" на "Джуниър бенд", а с нея младите музиканти участват във видео на ЦГМ за удобствата на градския транспорт.

"Благодарим на всички, които помагат на градския транспорт да става все по-популярен, все по-добър и все по-удобен. Всеки ден, в който изберем алтернативен начин на предвижване - било пеша, било с колело, било с градски транспорт, и оставим автомобила, правим нашия град по-чист и въздуха - по-лесен за дишане", каза изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев.

Снимка: Асен Тонев/БТА

Градският транспорт има смисъл само когато се правят за хората, коментира по време на събитието председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, пише БТА. Той благодари на участниците в концерта за професионалното отношение към каузата. "Тъй като рядко се случва български изпълнители да проявяват своята обществена ангажираност по различни теми, бих искал да благодаря на Влади Ампов-Графа за всичко, което прави за София, за подкрепата му за младите талантите и за това, че е от хората, които ни търсят нас, за да бъдат полезни", каза той.

По-рано днес "Джуниър бенд" изнесе кратък концерт и на специална сцена - "паяк", разположена на пресечката на бул. "Витоша" и ул. "Неофит Рилски".

Снимка: Асен Тонев/БТА