Изпълнителят Kid Cudi (Кид Къди), с истинско име Скот Мескуди, бе обвинен от последователите си, че е "сатанист", след като негови огромни сребърни статуи блеснаха в Париж и Ню Йорк.

Архитектурните находки са в чест на новия му албум "Insano". Статуите, които бяха изложени във френската столица, както и в САЩ, изобразяват самия рапър. Интересното при тях е, че очите и устните светят, съобщи изданието Page Six. "Чиста сатанистка секта", "Много тъжно, продаде си душата", "Недей да богохулстваш", гласяха част от коментарите. Коренно различни от реакцията на Къди, който написа в X/Twitter: "Реакциите са поразителни. Вложих всичко от себе си в този албум."

Явно само той смята, че статуите в чест на албума му са постигнали отличен успех. LA Times написа, че след като е била изложена едната на показ във Франция, много граждани са я определили като "демонична". От своя страна длъжностните лица в Париж отговориха, че тя е била предназначена за "частно рекламно събитие".

А иначе новият албум излиза година, след като Къди заяви, че скоро може и да сложи край на рап кариерата си. "Просто не знам дали искам да се занимавам с музика", разкри преди време в предаването "Hot Ones". "Би било интересно ако някой ден стана детска учителка".