Григор Димитров даде интервю за "Скай Спорт", в което говори за целите си на корта и извън него.

Вижте снимки на Гришо >>

"Без мечти, човек е изгубен", смята първата ни ракета. Той споделя, че не спира да мечтае и това му помага да осъществява мечтите си. "Бих искал един ден да имам хубаво семейство, да печеля шлемове, бих искал децата ми да ме видят да играя, преди да съм се пенсионирал", допълва Димитров.

"Това са обикновени неща, но пътят към всяка дестинация е дълъг", каза 27-годишният тенисист, който се среща с почти 40-годишната Никол Шерцингер от две години. В същото време в интервю за OK Magazine Гришо признава, че пътуването по целия свят усложнява нещата за двойката: "Мисля, че двамата успяваме, защото си помагаме. Голямото разстояние и графиците ни са сложни, но нещата са такива, каквито са."

Димитров разказва как е започнал да играе тенис. "Бях много малък. Цялото ми семейство обича спорта. Баща ми ми показа как да играя тенис, положи основите на това, което правя сега, майка ми беше волейболистка. Никога не съм си представял, че мога да играя до момента, в който родителите ми ми дадоха ракета и вече не можеха да ме контролират."

Гришо споделя и как семейството му се е погрижило да се превърне не само в добър тенисист, но и да е отговорен към себе си и собствените си отговорности. Той е трябвало първо да подготви домашните си и чак тогава е можел да отиде на тренировка. Майка му и баща му много добре познавали увлечението му към тениса. Поведението му пък било важно за това, дали ще го допуснат да отиде на турнир.