Първата обща авторска песен на групата "Легендите" ще звучи на лятното им турне тази година, съобщават организаторите на турнето. По думите им, като стил "Легенда за любовта" обединява по нещо характерно от четирите групи, от които идват членовете на формацията.

Идеята е от Димитър Кърнев.

"Смятам, че, освен старите хитове и любими песни, има потенциал и за нова продукция от нас. Споделих желанието си с Данчо, Стенли и Косьо и ги помолих да ми се доверят. След няколко дни бях готов с композицията и всички много я харесаха. Вдъхновение ми дойде за основата на текста, за който допринесе и Ваня Щерева, както и Живка Шопова. И така, "Легенда за любовта" ще е факт скоро, а на живо ще я изпълним в градовете от лятното си турне през юни и юли!", разказва музикантът.

Йордан Караджов, Станислав Сланев-Стенли, Константин Цеков и Димитър Кърнев се събират за поредица рок концерти в цяла България. Турнето на "Легендите" започва във Велико Търново на 14 юни, където за пръв път "Легенда за любовта" ще звучи на живо.

Както писа БТА, следващите дати са 15 юни - Пловдив, 16 юни - Стара Загора, 18 юни - Варна, 20 юни - Шумен, 21 юни - Русе, и 16 юли - Бургас.

Снимка: Организатори на турнето / БТА