Принц Хари пристигна в Лондон, за да отбележи 10 години от началото на игрите "Инвиктус", но няма да се срещне с баща си крал Чарлз III, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Херцогът на Съсекс присъства на церемония в лондонската катедрала "Свети Павел" по случай годишнината от създаването на международното спортно събитие, игри за ранени войници и ветерани. Те са основани от него през 2014 г.

Според изявление на представител на принца, крал Чарлз III е твърде зает, за да се види с по-малкия си син. Монархът, който беше диагностициран с рак, се завърна миналата седмица към своите официални задължения. "Херцогът, разбира ситуацията. Баща му има много ангажименти и други поети приоритети. Въпреки това принцът се надява скоро да го види", се каза в изявлението. През февруари Хари посети баща си след като се разбра диагнозата му.

Принцът се вижда с баща си рядко, откакто се отказа от кралските задължения през 2020 г. и се премести в Калифорния с жена си. Те се оттеглиха заради намесите в личния им живот и расисткото отношение на британските медии. Оттогава Хари подробно описа скандалните си отношения със семейството си в телевизионни интервюта, документален филм и биографичната си книга - "Резервният". 

Снимка: Getty Images

За момента нито една друга кралска особа не е потвърдила присъствие на събитието, а след Лондон Хари и съпругата му Меган Маркъл се отправят на пътуване в Нигерия.