Харисън Форд се сбогува с франчайза "Индиана Джоунс" с най-новия филм от поредицата - "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", съобщи Ройтерс.

80-годишният Форд, който играе авантюристичния археолог Джоунс, потвърди официално за Ройтерс, че това ще е последната му роля като Индиана във филм от франчайза.

"Казвам сбогом на страхотната възможност да доставям радост на хората", каза Форд.

Филмът започва с образа на дигитално подмладеният Форд, създаден с помощта на изкуствен интелект, който се бие с нацисти, за да опази половината от реликвата на съдбата на класическия изобретател Архимед.

Снимка: БТА

Форд похвали младежкия си вид във филма, но твърди, че не смята, че ще може да бъде продуциран пълнометражен филм с този негов образ.

"Не мога да си го представя. Просто няма как да стане", каза актьорът.

В останалата част от "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" по-възрастният Джоунс си партнира с кръщелницата си Хелена (в ролята влиза Фийби Уолър-Бридж) и нейния помощник Теди (който се играе от Итън Айзидор).

Снимка: БТА

Според Айзидор Форд прилича на героя си от филма - "прави провокативни шеги, точно като Индиана Джоунс", каза той.

За Форд героят му винаги ще има специално място в сърцето му.

"За мен той е това, което е и за публиката. Когато погледна назад, мисля, че това бяха добри истории, бяха добри филми. Толкова съм горд, че бях част от тях", обясни той. Филмът излиза в кината този петък.