Британската актриса и носителка на "Оскар" Хелън Мирън ще се превъплъти в злодейския образ в продължението на продукцията "Шазам!" от Разширената вселена на "Ди Си Комикс", съобщи Контактмюзик.

В дългоочакваното продължение "Шазам!: Яростта на боговете" 75-годишната Мирън ще играе злата Хеспера, която според официалното описание на филма е дъщеря на Атлас.

Хеспера няма съответствие във вселената на "Ди Си Комикс", но Атлас е името на няколко персонажа, вдъхновени от титана от древногръцката митология.

"Шазам!: Яростта на боговете" е продължение на получилия ласкави отзиви от критиката филм от 2019 г., проследяващ историята на тийнейджъра Били Батсън, който след произнасянето на вълшебната дума "Шазам!" се превръща във възрастното си алтер его със супергеройски способности.

В образа на Шазам, който притежава мъдростта на Соломон, силата на Херкулес, издръжливостта на Атлас, могъществото на Зевс, куража на Ахил и бързината на Меркурий, зрителите отново ще видят Закари Леви.

Ашър Ейнджъл също ще се завърне в познатия образ на Били Батсън.

Рейчъл Зиглър също ще играе в продължението - във все още неназована роля, за която обаче се знае, че е ключова за историята.

Режисьорът на "Шазам!" Дейвид Сандбърг ще режисира и продължението по сценарий на Хенри Гейдън.

Филмът "Шазам!: Яростта на боговете" трябва да излезе на екран на 2 юни 2023 г.