Леонардо Ди Каприо може и да си избира първи новите проекти, но когато става въпрос за избор на партньори, актьорът Хенри Томас предпочита Брад Пит.

Бившата детска звезда има зад гърба си цял живот филмови заглавия и през годините е работил с някои доста известни лица - включително с Пит, както и с Ди Каприо.

Предвид избора му да работи отново с един от двамата главни мъже, 51-годишният възпитаник на "Haunting of Hill House" призна, че наистина има фаворит.

"Брад Пит. Много по-забавен е", разкрива Томас пред Insider в скорошно интервю. В "Легенди за есента" Томас играе по-малкия брат на героя на Пит като двама мъже, които се подвизават в пустинята на Монтана през 1900 г.

Embed from Getty Images

По-късно във филма на Мартин Скорсезе "Бандите на Ню Йорк" Томас е помощник на Ди Каприо в ролята му, докато се борят с градските мафиоти през XIX век.

Томас, който участва в "Е.Т." едва 10-годишен, празнува 40-годишнината на класиката на Стивън Спилбърг тази година. Той разказа колко трудно е било да се пребориш със славата на такава ранна възраст.

"За известно време като тийнейджър ми беше трудно", заяви той

"Е.Т." се превръща в огромен успех по онова време, като събира над 350 милиона долара в американския бокс офис. Ролята носи на Томас наградата Young Artist за най-добър млад филмов актьор и номинация за най-изявен дебютант на БАФТА.

В друго интервю за Gizmodo той се оплаква, че не може да се наслади на "E.T." като останалите зрители. "Никога не мога да гледам нещо, в което участвам. Не мога да се разгранича от себе си", признава Томас.

Embed from Getty Images