Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на гърдата, съобщава "People".

Неин представител коментирал: "Сара, херцогинята на Йорк, наскоро беше диагностицирана с ранна форма на рак на гърдата, открита при рутинен мамографски преглед. Тя беше посъветвана да се подложи на операция, която мина успешно. Херцогинята получава най-добрите медицински грижи и лекарите й казаха, че прогнозата е добра. Сега тя прекарва време със семейството си".

"Тя също така е изключително благодарна на екипа, направил мамографията, която идентифицира заболяването й, което иначе беше без симптоми, и вярва, че техният опит подчертава важността на редовния скрининг", добавя представителят.

Снимка: Getty Images

Преди две години Фърги сподели пред "People" за друг аспект от здравословното ѝ състояние - нейното психично здраве.

През юли 2021 г. Фърги сподели, че таблоидите в Обединеното кралство по времето, през 1985 г. на 26-годишна възраст, били пълни с жестоки заглавия, наричайки я с прозвището "Херцогинята на свинското месо", противопоставяйки я на нейната добра приятелка, принцеса Даяна.

"Имах големи проблеми с психичното здраве поради травмата", каза херцогинята тогава. "Отне много работа, защото повярвах на всяка дума, която пишеха първите страници. Беше авто срам", каза тя. 

Тя добави, че е говорила с малките си дъщери по това време и им се е извинила, защото си е помислила, че се е "унищожила". "Трябваше да работя усилено върху самосаботажа", добавя тя.