Сидни Суини е една от най-горещите млади изгряващи звезди на Холивуд. Но сега попадна под яростната критика на една от най-добрите холивудски продуцентки.

"Тя не е красива, не може да играе", твърди Карол Баум, чиито филми включват "Бащата на булката" и "Бъфи, убийцата на вампири".

Баум, говорейки с филмовия критик на New York Times Джанет Маслин пред жива публика от фенове след прожекцията на нейния филм Dead Ringers от 1988 г. с участието на Джереми Айрънс, не спести нищо, когато започна своята критика към 26-годишната звезда.

"Има една актриса, която вече всички обичат, Сидни Суини. Не я разбирам. Гледах в самолета нейния филм, защото исках да го изгледам", започна тя коментара си пред публиката, визирайки лентата "Обичам да те мразя". "Исках да знам коя е тя и защо всички говорят за нея. Филмът не е за гледане, извинявам се на хората, които го обичат."

Снимка: Getty images

Споменавайки продуцентския курс, който преподава в USC School of Cinematic Arts, Баум добави: "Попитах моя клас: Обяснете ми това момиче. Тя не е красива, не може да играе. Защо предизвиква такъв шум около себе си? Никой нямаше отговор, но тогава ми беше зададен въпросът дали в бъдеще бих работила с нея по свой проект. Отговорих: Е, това е наистина добър въпрос. Всички искаме да направим филм и кой би се отдалечил от такава възможност? Никой, когото познавам. Вашата работа е да реализирате проектите си."

Баум е продуцирала 34 ленти с участието на Дженифър Анистън, Майкъл Дъглас и Доли Партън, а миналата година публикува книга, озаглавена Creative Producing.

Суини, която стана известна с участието си в сериала "Еуфория" на HBO, се превърна в една от най-горещите нови звезди на Холивуд, участвайки в три филма през последните шест месеца: "Обичам да те мразя", "Мадам Уеб", "Непорочна".

Въпреки популярността си обаче, не всички кино експерти приветстват актьорските й качества.