Истинско предизвикателство е да разполагаш само с броени час или два за себе си и да трябва да избереш по кой от всички начини да си доставиш онова вътрешно удоволствие.

Онова "блюдо отбрани сортове" изкуство, което след това дълго оставя усещането за самодостатъчност.

С второто предизвикателство към българските артисти #храназадушата, DIR се сдобива с личен списък от музика, книги, филми и забавления.

Какво слушат и четат българските актьори танцьори, певци, режисьори, писатели, диджеи?

Питаме Неда Спасова!

Снимка: Инстаграм на Неда Спасова

Какво чете...

Ами нищо не чета в момента. Прочетох една книга по време на тази "ваканция" и се почувствах професор и реших, че не ми е нужно повече... (шегувам се, разбира се). Прочетох книгата на едно младо момче Иво Христов - "Портиерът към Ада". Имам я поне от година вкъщи, та в това извънредно положение стигнах до нея.

Какво слушам...

Музиката при мен е според настроението и действието. Едно време се славех като металистка, сега обаче съм разширила музикалните си сетива. Когато спортувам, разбира се, че ми трябва нещо "по-надъхващо" и не особено щадящо слуха. Когато готвя, си пускам класическа музика, нямам обяснение защо. Когато чистя или подреждам си пускам нещо по-актуално, поп, R'n'B и такива. Когато си почивам - обичам да ми е тихо.

Снимка: Владимир Карамазов

Какво гледа...

Гледам трети сезон на Westworld ("Западен свят) и трети сезон на Killing Eve ("Да убиеш Ийв"). Иначе наваксвам с номинираните за Оскар филми от тази година.

Какво препоръчва...

Не обичам да препоръчвам нещо, защото всеки има различен вкус и това че на мен нещо ми харесва, не значи, че и на другите ще хареса. Мога да кажа какво в последно време от филмите ми е харесало - "Паразит". Много приятно изненадана останах след този филм. "Форд срещу Ферари" също беше приятен. А книга, която ме е "белязала" в последните години е "Време секънд хенд" на Светлана Алексиевич.

Снимка: Иван Дончев

Какво ново ...

Аз съм от хората, които много си седят вкъщи, та чак нещо безкрайно ново не съм открила. Хубаво беше, че най-после обърнах внимание на къщата си и я почистих основно, подредих, направих я по-уютна. Преди все нямах време, все бях изморена... Оправдания. Мисля, че това положение, в което се намираме, ще се отрази добре на малките неща - като да си почистим хубаво къщата или пък да научим някоя нова готварска рецепта. Или пък да прекараме повече време със семейството, за което все сме нямали време.

 

Очаквайте утре нов домакин и разходка край морето!