Истинско предизвикателство е да разполагаш само с броени час или два за себе си и да трябва да избереш по кой от всички начини да си доставиш онова вътрешно удоволствие.

Онова "блюдо отбрани сортове" изкуство, което след това дълго оставя усещането за самодостатъчност.

Когато имаме цялото време за себе си, става още по-трудно.

Започва лутането между всички желания, които искаш да си изпълниш, а главоблъскането може да продължава часове, които губиш в чудене.

С второто предизвикателство към българските артисти #храназадушата, DIR се сдобива с личен списък от музика, книги, филми и забавления.

Какво слушат и четат българските актьори танцьори, певци, режисьори, писатели, диджеи?

Питаме актьора Севар Иванов!

 Кои са книгите, които четеш?

"Последната книга, която прочетох, е един роман, който е и екранизиран. В момента преговарям за правата върху театрализираната версия, за да го поставим на сцена. Все още не искам да споделям името, защото първо искам да се случи. Но смятам, че е нещо интригуващо, ново и смело, което ще разбуди любопитството на хората.

Сега следва да прочета един филмов сценарий, който все пропусках, покрай "по-спешните" ежедневни задачки.

Най-интересното, което чета, но често пренебрегвам, за съжаление, е дневникът на баба. Тя си води бележки всеки ден в продължение на вече около 40 години и продължава и сега. В отделни тефтери е извадила информацията за мен и братята ми, когато се е грижила за нас - нашите първи думи, черти на характера, нейни впечатления и размисли - и всичко това на фона на навлизащата в България демокрация и промените през 90-те. Според мен, ще се получи интересна книга...

Кои са песните, които слушаш на repeat?

"Рядко си пускам музика вкъщи, а и нямам особени предпочитания... Ако ми се дослуша нещо, все пак, си пускам някакъв произволен плейлист, като определям жанра, според настроението си... Обикновено е нещо по-динамично и ритмично, като pop или latino. А, ако се присетя за някоя конкретна песен, просто си я запявам... и така, отново и отново...

Какво искаш да прочетем задължително?

"Ако говорим за художествена литература, винаги препоръчвам "Малкият принц". Гледам да я препрочитам всяка година и винаги различни неща ми правят впечатление и ме карат да се замислям. И, не - не е детска книжка... Иначе, извън художествената литература, препоръчвам на хората да четат по-задълбочено и проверяват информацията, която ни се поднася отвсякъде... Затрупани сме с информация, на която често вярваме, без да сме запознати с подробности или започваме да си изграждаме теории, базирани на едно прочетено изречение в интернет.

Кои са филмите, които ще изгледаш отново?

Често гледам един и същи филм по няколко пъти... Ако ми е останал в съзнанието и се присещам за него, нямам проблем да го гледам пак и пак. Такъв филм е "Не ме забравяй" ("Remember me"), например. Когато ми се догледа филм, по-скоро се сещам за вече изгледан филм, отколкото да се впусна в търсене на някой нов. Много обичам анимационни филми. В тях ми харесва, че могат да провокират в мен емоция, да ме карат да се замисля... без да се занимавам с начина, по който е заснет филма или с актьорската игра, както е в игралното кино.

Нещо ново, което откри напоследък?

"Не е нужно да си навън и в постоянно движение, за да свършиш нещо смислено. Въображението е много мощно оръжие и голяма мотивация. Някаква странна движеща сила, при която, хем машинките в мозъка ти са на пълни обороти, хем не се чувстваш претоварен и изморен след това. След видеото, което ви изпратих, открих, че мога (криво-ляво) да монтирам подобно нещо... И е много забавно!