Истинско предизвикателство е да разполагаш само с броени час или два за себе си и да трябва да избереш по кой от всички начини да си доставиш онова вътрешно удоволствие.

Онова "блюдо отбрани сортове" изкуство, което след това дълго оставя усещането за самодостатъчност.

Когато имаме цялото време за себе си, става още по-трудно.

Започва лутането между всички желания, които искаш да си изпълниш, а главоблъскането може да продължава часове, които губиш в чудене.

С второто предизвикателство към българските артисти #храназадушата, DIR се сдобива с личен списък от музика, книги, филми и забавления.

Какво слушат и четат българските актьори танцьори, певци, режисьори, писатели, диджеи?

Питаме актрисата София Бобчева!

Нейната музика

"Седейки сама в единична килия, имам обаче привилегията сама да си избирам музиката и да я сменям по най-неподходящият начин. Както си сменям и настроенията. Но поне имам целият избор на света. Да живеят технологиите! Обикновено слушам много пъти "Me, myself and I" на Beyonce. Като се развеселя достатъчно с чашка винце (или две) "забивам" на албума на НЛО от 1987г. Почувствам ли ненадейно някаква... романтика, идваща от Космоса, си пускам R&B от 90-те години, но не от най-бавнитe песни. Изпадам в носталгия и гледам клипове от любимият си клуб за черна музика - Wild Wild West,  който вече не съществува. На тях танцувам под звуците на "Move your body like a snake" на R. Kelly.  A да! И докато слушам R&B от 90-те си правя разкрасителни маски или някакви прически. После плавно преминавам към творчеството на The Weeknd! А обикновено, най-често през по голямата част от деня слушам Feelin' good - канал в Spotify, който винаги ме зарежда с позитивно настроение. 

Любимите книги

"Подхванах да чета романа "Театрален роман" на Михаил Булгаков. Разсмива ме и попадам в света, който сега ми липсва. За жалост е доста кратък и следващото, което съм си заплюла е "Да убиеш присмехулник" на Харпър Ли - гледа ме от библиотеката и ми се присмива, че не съм го чела."

Филми

"Много ми се гледат сега точно филми, които показват, че човешката воля няма граници. Особено ако са създадени по истински случай, някак ме мотивират и не се чувствам депресирана. Затова скоро гледах "Лион" на Гарт Дейвис  - австралийска биографична драма. Много ми хареса и "A rainy Day in New York", който ме потопи в любимата ми атмосфера, която само Уди Алън може да сътвори. Изключително приятен и забавен филм! Ако ми се гледа някой интересен филм със заплетен сюжет, търся нещо като Gone girl ( "Не казвай сбогом!). Много харесвам филма "Най-добрата оферта" - италиански криминален филм с елементи на романтична драма от 2013 година на режисьора Джузепе Торнаторе. 

Сериали

Изгледах"Сутрешно шоу" - много е як! Изгледах "Гениалната приятелка" -  много ми хареса! Чакам с нетърпение следващия трети сезон, а там плюсът, освен всичко друго е красивата Италия, Неапол, където се развива основно действието. И сега се наслаждавам, ама наистина се наслаждавам, защото сериалът е толкова сладък - на "Прекрасната г-жа Мейзъл"  

Нещо ново, което откри...

Самотата не ме плаши толкова вече. Помага ми да изолирам всичко, което е било ненужно в последните години. Открих, че мога да се забавлявам сама и да си бъда публика. Открих, че публиката най-много ми липсва и разбира се...сцената. И това не е нещо ново, а просто напомняне, че съм избрала много правилно професията си. 

Очаквайте още утре новия ни музикален гост!