Актрисата Гуинет Полтроу е вманиачена по здравословното хранене и залита от един хранителен режим в друг.

Вижте снимки на Гуинет >>

Ако има мечтан клиент за известните диетолози в Холивуд, това е Гуинет Полтроу. Само трябва да успеят да я убедят, че режимът, който ще й изготвят, е възможно най-здравословният в света. Актрисата има една основна мания правилното хранене. Но, както всяка крайност, тя не води до нищо добро. Цял живот слабичката актриса залита от една диета към друга, въобразявайки си, че този път е намерила правилния път, но понякога поредното лишаване от едни хранителни вещества за сметка на други й докарва здравословни проблеми. И тя отново сменя тактиката. Лошото е, че актрисата тормози и семейството си да спазва нейните правила. Мъжът й, музикантът Крис Мартин, успя да се спаси от глада след развода, но пък двете й деца останаха при нея...

Официален Instagram профил

В края на 90-те години Гуинет следваше макробиотичния режим на хранене

Макробиотичният режим на хранене включва предимно растителни храни, най-вече зърнени, много зеленчуци и малко риба. Тази диета обаче й причини сериозни здравословни проблеми и впоследствие актрисата сподели, че не я препоръчва. Тя разказва за случай през 2011 г., когато й се сторило, че е получила инсулт. Лекарите установили, че причина за тази криза е анемията на фона на постоянен дефицит на витамин D. Тогава започнала да си похапва.

"Обичам пица, бял хляб със сирене и вино, пържени картофи, бургери... Вече не мога да гладувам, за да изглеждам по определен начин!", възкликва тя през 2012 г.

Getty Images/Guliver Photos

Но пак се намира поредният доктор, който да я убеди, че не е права. Гуинет Полтроу разказва, че имала много неизразен гняв вътре в себе си.

"Съобразявах се с чувствата на другите хора много повече, отколкото с моите собствени. След това влизах в колата и крещях в трафика, борех се със закачалките в гардероба ми, ядосвах се без причина. Реших да се справя с този гняв, като променя начина си на живот. Решението взех, след като изживях един тежък пристъп на паника. Тогава моят лекар Алехандро Юнгер ми препоръча да махна от менюто си всички млечни продукти, всички полуфабрикати и храните, които съдържат захар и глутен" - споделя блондинката, която има няколко издадени книги с рецепти.

В началото на миналата година тя публикува свой 5-дневен детокс хранителен план в сайта си Goop.com, разработен съвместно с диетолозите, с които работи. Но, като че ли този режим не се различава особено от начина, по който Гуинет твърди, че се храни през останалото време.

Ето и ежедневно меню на Гуинет Полтроу през 2017-а:

    За закуска - смути с бадемово мляко, кокосово масло, протеин от кафяв ориз;

    За обяд - протеини (или ориз, или киноа) плюс свежи салати;

    За вечеря, по думите й, хапва каквото си пожелае, само без сладко.

Но какво казва бившият й готвач? Кейт Макалуун започва да готви за блондинката, когато тя все още е с Крис Мартин:

"Имах информация от техните асистенти, че те не ядат нищо и са много стриктни в диетата си. Когато започнах работа при тях, се опитвах да спазвам режима им. Но с времето започнах да добавям повече съставки. Тогава те казаха: "Храната ти става по-добра!" Ами, да, така се случва, когато ядеш нещо повече от трева", възмущава се Макалуун, шокиран от навиците на семейството.

Източник: rozali.com