Християна Лоизу доказа, че притежава всички необходими качества, за да стане звезда от световна величина още по време на кастингите на четвъртия сезон на "X Factor". Певческият талант на момичето, родено в Кипър, е абсолютно безапелационен, а победата ѝ в предаването само потвърди този факт. Нейният сякаш необятен диапазон, наред с разпознаваемият ѝ тембър, плениха публиката още с първото ѝ изпълнение в предаването, а любовта, в която неусетно се превърна този захлас, я отведе до финала, осигурявайки ѝ първото място във формата. Освен това, наскоро се оказа, че именно тя се крие под костюма на един от фаворитите в друго предаване - "Маскираният певец", където затвърди позициите си, заставайки под светлините на прожекторите като Хищницата, която очарова зрителската аудитория със своя талант и съблазнителна визия.

Вижте снимки на Християна

В началото на тази седмица Християна пусна първото си самостоятелно парче от дълго време насам, а във видеото към него показа една нова и различна страна от себе си - тази на истинска царица на нощта, каквото е и заглавието на сингъла, превърнал се в причина за срещата ни с нея.

Пред Life.dir.bg тя сподели повече за своя проект, но също така и за събитията в личния си живот, стъпили на крилете на любовта.

Здравей, Християна! Първо искам да ти честитя, макар и на патерица, твоя рожден ден и да ти пожелая много успехи занапред. На 19-и януари т.г. навърши 31 г., кажи ми, как се чувстваш? Усещаш ли някаква промяна в самата себе си?

Не мога да повярвам, че съм вече на 31 години, честна дума! Когато бях на 20 г. ме предупреждаваха, че времето минава много бързо и че преди да съм го осъзнала, ще е минало десетилетие. Колко прави са били хората! (смее се) В момента се чувствам идеално! Усещам промяна в себе си, разбира се, особено през последните три години, по-отговорна съм и животът ми е по-осъзнат. А освен това се научих да готвя и да се грижа повече за близките си хора.

Казват, че всяка година човек научава поне едно ново нещо, променящо мирогледа и идеологията му. Сега, когато официално започна нова глава в личната си история, кой е най-важният урок, който получи през изминалите 12 месеца?

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

Че не всичко се постига на всяка цена. Човек си има ценности, които му помагат да избира. Също така съм се научила да бъда по-борбена и да не се притеснявам от собствените си идеи.

А какво си пожела на своя празник?

Това ще го оставя за себе си, но ще ви кажа, че всеки ден се събуждам и се моля близките ми хора да бъдат живи и здрави.

В началото на тази седмица пусна новата си песен, която носи заглавието "Царица на нощта". Дали тя не е подранил подарък за рождения ти ден?

Да, хвана ме! (смее се)

Разкажи ми малко повече за парчето, как дойде идеята за него?

Когато получих поканата за "Маскираният певец" реших, че сега е дошъл моментът да подготвя своя песен, след като трябваше да изратя списък с парчета, които искам да изпълня в предаването. В него беше и арията на Царицата на нощта от "Вълшебната флейта" на Моцарт - тя бе предназначена за финала, ако въобще стигнех до него. Впоследствие започнах да репетирам ариата по Viber с вокалната ми педагожка от Кипър - Силва Макамиан, и един ден ми хрумна идеята да вкарам прочутия ѝ мотив в поп сингъл. В крайна сметка накрая отхвърлиха ариата от предаването - поради техни си причини, но благодарение на нея създадох песента ми "Царица на нощта".

Във видеото към сингъла демонстрираш завидни умения в танците, изпълнявайки хореография, заедно с балет, който се състои от още няколко момичета. За теб беше ли предизвикателство да смогнеш на темпото им, или напротив?

Да, определено беше предизвикателство. Исках да участвам в хореографията, за да може клипът да придобие повече енергия, пък и да покажа и другата страна на себе си.

Споменавайки своята друга страна, освен с безспорния ти певчески талант, хората са свикнали да свързват името ти с твоята чиста, деликатна и сърдечна същност. Интересно обаче е, че имиджът, който показваш в този клип, е съвсем различен. Кое провокира този провокативен образ?

В интерес на истината имах нужда от тази промяна, да изляза да изпея едно хубаво, различно парче, да танцувам, да се забавлявам, да се чувствам красива и силна! Не знам какво точно е провокирало този образ в мен - може би новата любов в живота ми, или епидемичната обстановка, която ни държи през повечето време затворени вкъщи, възможно е също да е била Хищницата от "Маскираният певец"... Но вероятно е съвкупност от всички тези неща. Израснах не само като личност, но и като артист и вече ми е по-лесно да се превъплъщавам в различни образи. Беше риск, но го поех. Въпреки това продължавам да съм същият човек, когото хората видяха и опознаха още в "Х Factor".

Християна по време на снимките на "Царица на нощта"

Снимка: Натали Ангелова

Как би описала преживяването, наречено "Маскираният певец"?

Беше уникално преживяване, не исках да свърши! Много се забавлявах, особено от коментарите на панелистите!

Концепцията на шоуто е да представи добре познатите изпълнители, стоящи зад костюмите, по съвсем нов начин, който допълнително да прикрие самоличността им. Ти как се чувстваше в кожата на Хищницата?

Голямо изпитание бе да съм Хищницата. Харесах образа в първия миг, в който го видях, и се почувствах много добре в него. Но беше и голяма отговорност - да пазя фигурата си, да измислям хореографии и да танцувам, при положение, че не виждах почти нищо под маската.

Защо според теб панелистите в предаването не успяха да те разпознаят?

Променях си гласа, а поведението ми на сцената беше тотално различно от това, което хората бяха виждали досега. Избирах също песни, които не бях пяла на сцена преди. Целта беше да ги объркам.

Между другото, знам, че първоначалната ти "маска" е трябвало да бъде различна...

Да! На първата ми среща с екипа на предаването и с шивачките ми казаха, че ще бъда Макарон. Останах с тази мисъл за около два месеца до втората ни среща, когато всъщност Кремена Халваджиан ми съобщи, че са решили да акцентират върху фигурата ми и всъщност ще бъда Хищницата! Когато видях скицата на костюма си казах: "Уау! Сега ще правя каквото си пожелая на сцената!" (смее се)

Снимка: Личен архив

И като спомена добрата си физическа форма, няма как да не попитам - как я поддържаш?

Ако ме питаш дали избягвам сладкото - не, не го правя. Напротив, ям го, докато не ми стане зле, както се казва! (смее се) Между другото, преди не съм получавала толкова комплименти за тялото си, колкото покрай участието ми в предаването! Забавно е. Благодаря на всички за милите думи! Не знам обаче дали да припиша заслугите на факта, че съм вегетарианка, или на добрия ген в семейството ми. Истината е, че от време на време спортувам, но със сигурност имам нужда от повече физическа дейност, затова чакам да отворят фитнесите.

В последните години, преди изявата ти в шоуто, много хора се питаха какво се случва с теб, а някои от тях дори предполагаха, че си се върнала обратно в Кипър. Какво стои зад отсъствието ти в музикалния бизнес?

Тук бях през цялото време. Въпреки че преди бях част от музикална компания, реално нищо кой знае какво не ми се случваше в професионален план и кариерата ми не се развиваше. Впоследствие по своя воля се явих на кастинг в музикалния театър и благодарение на директорката - Марияна Арсенова, станах част от този прекрасен екип. Участвах във "Фантомът на операта" и "Цигуларят на покрива". Междувременно предлагах и песни в музикалната компания, но за съжаление бяха отхвърлени. А без нови сингли, повечето хора няма как да ме чуят. Вече обаче съм самопродуциращ се артист и аз имам последната дума за проектите си. Работя и като вокален педагог.

По време на "X Factor" беше обвързана с оперния певец Николай Войнов, който те подкрепяше във всяка стъпка от музикалния формат. Няма да е никак пресилено, ако кажа, че любовта ви струеше от малкия екран. Днес обаче двамата не сте заедно. Какво се случи?

Не се връщам в миналото, но мога да кажа следното - не всичко, което се показва на екран, всъщност е реално. Всички сме хора и преживяваме подобни ситуации, но жовотът невинаги върви по мед и масло. Когато двама души не са щастливи заедно, то тогава е по-добре да се разделят. Важното е да гледаме напред и да откриваме нови възможности.

Християна по време на снимките на "Царица на нощта"

Снимка: Натали Ангелова

В момента си във връзка със звездния репортер Борислав Борисов. Как започна вашата любов?

С Боби се познавахме покрай професиите ни - той е журналист и репортер, а аз певица. Нормално е пътищата ни да се пресекат в даден момент. През лятото 2018 г. и двамата се озовахме в Кипър. Той ми се обади да се видим и се разходихме на кея на родния ми град - Ларнака. Говорихме в продължение на около три часа. След това продължавахме да излизаме в София за известно време и така започна нашата връзка.

Кое е нещото, което те впечатли в него и с какво ще запомниш първата ви романтична среща?

Това, което ме впечатли у него, е упоритостта му да ме спечели и загрижеността, която полага ежедневно към мен. Харесва ми, че можем да общуваме истински, че е грижовен, че държи да прекарваме време заедно, независимо колко натоварени сме с работа и ангажименти. Първата ни среща я запомних с мисълта: "Боже, този човек много говори, няма как да му вземеш думата от устата!" (смее се) Зодия Близнаци все пак, какво да се направи.

Къде се крие вашето щастие?

Когато сядаме да вечеряме заедно, когато всяка вечер, преди лягане, гледаме някои сериал и когато пътуваме двамата с колата някъде извън София.

Какво ти предстои оттук нататък?

Имам много идеи за песни и онлайн концерти на живо. Ако нещата се подобрят, евентуално ще участвам и в спектакли. Продължавам да работя и като вокален педагог, разбира се. Да сме живи и здрави, пък всичко ще си дойде на мястото!

Снимка: Личен архив