Решението на Хю Джакман и съпругата му Дебора-Лий Джакман да се разделят не е взето лесно и е много дълбоко обмислено. Въпреки че разлъката е приятелска, източник, близък до двойката, казал на "People", че те са съсипани и ситуацията е много трудна за тях.

"Това не беше внезапна прищявка - отделиха много време и обмислиха всичко и взеха това решение заедно. Поемат по различни пътища, но винаги ще бъдат семейство. Винаги ще бъдат родители и най-добри приятели", твърди тяхно доверено лице.

След като се срещнаха на снимачната площадка на австралийския телевизионен сериал "Correlli" през 1995 г., те сключиха брак по-малко от година по-късно, на 11 април 1996 г.

Последната поява на двойката на червения килим беше на Met Gala на 1 май и през юли на мъжките финали на Уимбълдън.

Звездата от "Wolverine" иска толкова бързо да се отърве от триетажния им апартамент в Манхатън, че свалил цената с колосалните 9 милиона долара от първоначалната цена само месеци преди да обяви раздялата, пише Radaronline. Цената е 29, 9 млн. долара. 

Те купили жилището през 2008 г. за 21 милиона долара. Домът е от пет спални и седем бани. Отначало беше пуснат на пазара за 38,9 милиона долара.