Хю Джакман се е съгласил да изиграе Върколака отново, преди дори да уведоми агента си. Очаква се да влезе отново в образа на популярния герой, в третата част на "Дедпул", носеща името "Дедпул и Върколака".

Той разкри, че решението му е било много спонтанно, предвид факта, че героят му умира във филма "Логан" от 2017 година.

"Шофирах и буквално, точно като светкавица, дълбоко в сърцето ми осъзнах, че искам да направя този филм с Райън Рейнолдс. Кълна се, когато казах, че съм приключил с Върколака, наистина го мислех. Но когато гледах първата част на "Дедпул", веднага си представих героите заедно. Знаех, че феновете го искат. Нямах търпение да започнем и веднага щом пристигнах, се обадих на Райън", разказва той, цитиран от Variety.

Не всички обаче са мислили, че това е добра идея. Самият президент на Marvel Studios, Кевин Файги, го е посъветвал да не връща на екран като Джеймс "Логан" Хаулет.

"Позволи ми да ти дам един съвет, Хю. Не се връщай. Имаш най-великия край на историята в "Логан". Това не е нещо, което трябва да отменяме", са били думите на Файги към Джакман.

Това, което, в крайна сметка, го е разубедило, е фактът, че Хю Джакман няма да изиграе мутанта в новите филми за Х-мен. Актьорът разкри, че в задаващата се продукция зрителите ще видят друга страна на Върколака. В нея той си партнира с добрия му приятел Райън Рейнолдс, който е в ролята на Уейд Уилсън.

"Дедпул и Върколака" тръгва по кината от 26 юли.