Вечният ерген Хю Грант е решил да встъпи в брак, съобщи БиБиСи.

Вижте снимки на Хю >>

Звездата от "Четири сватби и едно погребение" ще се ожени за шведската телевизионна продуцентка Анна Ебърстийн.

Заявление за сключване на граждански брак е подадено в кметството на Кенсингтън и Челси в западен Лондон, където двойката притежава къща. В съотвествие с британските закони заявлението трябва да бъде публикувано три седмици преди събитието. Грант и Ебърстийн са двойка от 6 години.

57-годишният Грант е баща на пет деца. Две от тях - Табита и Феликс, са от предишната му партньорка Тинглан Хон.

39-годишната Ебърстийн и Грант станаха родители на първото си дете през 2012 г. Двойката се сдоби и с дъщеря през 2015 г., чието име не бе обявено.

През март 2018 г. бившата приятелка на Грант - Лиз Хърли, с която бяха заедно 13 години, разкри, че двойката има трето дете, но полът му все още не е известен на широката общественост.

"Дали смятам, че хората са създадени за 40-годишни моногамни връзки? Не, не, не! Кой казва, че е така? Сигурно само в Библията. Никога никой не е казвал, че това е добра идея. В брака няма нищо романтично, просто доброволно влизаш в затвора", сподели преди време Грант.

Няколко месеца преди да навърши 50 години, Грант заяви, че се страхува, че ще стане стар, тъжен и самотен мъж.

Ебърстийн е разведена. Тя е бивша продуцентка на телевизия И Ес Пи Ен, а сега работи за шведския бранд за детско облекло "Ейс енд Ми".