Холивудската звезда Том Круз се е включил на живо в Zoom по време на преговорите, които гилдията на актьорите и организацията на филмовите студия са провели през юни, когато са се обсъждали исканията на работещите в индустрията, предава The Hollywood Reporter.

Въпреки че членовете на синдиката на актьорите призоваха всички да се присъединят в преговорите миналия месец, Том е бил най-голямата звезда, която се отзовала и се включила на живо. Целта на присъствието му била дискусията по повод използването на изкуствен интелект в кино и тв продукциите, като Том настоявал тя да бъде максимално ограничена.

Освен в защита на колегите си от прекомерна употреба на AI в кино и тв продукциите, Том се обявил и в защита на каскадьорите, чиято работа също би могла драстично да намалее заради развитите технологии.

Само преди дни той ясно показа, че твърдо застава зад исканията на работещите в индустрията, като сложи на пауза снимките на следващия филм от поредицата "Мисията невъзможна" в момента, в който те обявиха стачка.

Поне засега преговорите между двете страни, актьори и продуценти, са замразени, като мнозина прогнозират, че стачката има вероятност да продължи месеци напред. Ако това действително се случи, то ще се отрази пагубно на есенния тв сезон отвъд океана, както и на сезона, в който се раздават най-престижните награди за кино и телевизия.