65-ият филмов фестивал в Лондон бе открит с премиера на "The Harder They Fall" с Идрис Елба, един от претендентите за поста на Джеймс Бонд. Историята е за афро-американски каубои, чиито истории рядко се разказват.

Шон Картър, известен още като Jay -Z, присъства на световната премиера на „The Harder They Fall“ , на който е продуцент

Снимка: Getty Images

Това е дебют на режисьора Джеймс Самюъл, но пък с опитен актьорски състав, който включва освен Елба и Реджина Кинг, Джонатан Мейджърс и Делрой Линдо.

Реджина Кинг

Снимка: Getty Images

През следващите дни Джейн Кемпиън ще разкаже подобна история за двама братя и тяхното ранчо в "The Power of the Dog" с Бенедикт Къмбърбач и Кирстен Дънст.

От екипа на фестивала обещават да удивят кино феновете с 150 филма, 21 от които ще имат своята световна премиера в Лондон.

Драмата "King Richard" с Уил Смит, разказва за сестрите Серена и Винъс Уилямс. Филмът за тенис иконите ще се прожектира в "The Royal Festival Hall" на 15 и 16 октомври. Смит е в ролята на баща им Ричард, който ги тренира от най-ранна възраст.

Актрисата Маги Гилехол държи режисьорската палка в "Изгубената дъщеря", адаптация на романа на Елена Феранте, с участието на Оливия Колман. Тя е в ролята на Леда, която по време на почивката си в Южна Италия, се обсебва от друга жена и дъщеря й. Във филма участват още Дакота Джонсън, Джеси Бъкли и Пол Мескал.

Певицата Майра Андраде уважи премиерата на "The Harder They Fall"

Снимка: Getty Images

Друго удоволствие за почитателите на Седмото изкуство е "The French Dispatch" на Уес Андерсън, с Тилда Суинтън, Бил Мъри и много нашумелия и сниман напоследък актьор Тимъти Шаламе.

Филмът е определян като "любовно писмо към журналистите". Разказва за измислен вестник в Канзас, който подготвя последния си брой. Ще бъде прожектиран на 10,11 и 13 октомври.

Гвоздеят в програмата е филма "Макбет" с двама носители на "Оскар" в главните роли - Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд, който закрива фестивала на 17 октомври. Трагедията на Шекспировия герой е с чернобял прочит - на режисьорския стол е Джоел Коен. Лентата ще бъде прожектирана по-късно през октомври на Нюйоркския филмов фестивал, преди да тръгне в кината от декември.