Голямото имение в Голд Коуст, където Джони Деп отряза пръста си по време на кавга през 2015 г. с бившата му съпруга Амбър Хърд, беше продадено за колосалните 40 милиона долара, разкри RadarOnline.com.

Известното жилище - бивша собственост на световния шампион по мотоциклетизъм в категория 500 кубика Мик Духан, беше закупено на най-високата възможна цена за къща в Куинсланд.

Домът не само е оборудван с 10 спални и 10 бани, но има и кино салон, и винарска изба с 2000 бутилки, в допълнение към хеликоптерна площадка и собствена писта за картинг.

Духан плати само 1,7 милиона долара за имота през 1996 г., като продължи да го реновира. 

Имотът отново влезе в новините, когато Деп заяви, че е загубил върха на пръста си в имението през 2015 г. по време на разправията с Хърд в Австралия.

Embed from Getty Images

"Гледах как костите ми стърчат", каза актьорът от "Карибски пирати" пред съдебното жури през април. Хърд хвърлила две бутилки срещу него, едната от които го наранила. 

Направена му е операция. "Не знам какво е чувството на нервен срив, но това е може би най-близкото, което някога съм имал", заяви Деп под клетва.

Разказът на Деп за случилото не се съвпада с твърденията на Хърд, която казва, че той си е счупил телефона от ярост и ревност и счупеното стъкло го е порязало.

 

В края на съдебната им битка, произтичаща от публикация на "Washington Post" от 2018 г., където Хърд намеква, че е жертва на домашно насилие, журито присъди 10 милиона долара на Деп като обезщетение за нанесени щети и 5 милиона долара като наказателни щети.

Хърд обаче все още не се отказва и е подала жалба през юли, за да оспори присъдата.

Снимка: Getty Images

Представител на Деп коментира: "Журито изслуша обширните доказателства, представени по време на шестседмичния процес, и стигна до ясна и единодушна присъда, че самата подсъдима е клеветила г-н Деп в много случаи. Оставаме уверени че тази присъда ще остане в сила".