Неотдавна Харисън Форд издаде тайната как поддържа хармонията в своя дългогодишен брак с Калиста Флокхарт, казвайки, че всичко се свежда до това мъжът да не говори, а само да кима с глава, съгласявайки се с жена си. Очевидно обаче съветът му не е стигнал до ушите на неговия колега Бен Афлек, който успя да си навлече гнева не само на бившата, но и на настоящата си половинка със своето последно интервю, доказвайки правотата на добре познатата ни поговорка "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло", която в неговия случай може би е по-удачно да прозвучи така - "Да бе кротко мълчало, не би проблеми видяло".

В опита си да се дистанцира от звездния си статус, показвайки се като най-обикновен човек, той реши за първи път от дълго време насам да открехне тежките завеси, спускащи се над личния му живот, и да говори открито за слабостите и изпитанията, белязали миналото му. Само че вместо да поеме отговорност за допуснатите грешки, както би било редно, той предпочете да припише вината за тях на бившата си съпруга.

Вижте снимки на Афлек с Гарнър и Лопес >>

Така в разговора си с Хауърд Стърн, състоял се по радио "SiriusXM's" преди два дни, актьорът, изявяващ се и като режисьор, едва ли не упрекна Дженифър Гарнър за проблемите си с алкохола, заявявайки, че семейният живот с нея го е карал да се чувства като в капан. Нещо повече, той каза, че ако се бе наложило да остане с нея, навярно е щял да продължи да пие и в крайна сметка двамата са щели да се "хванат за гушите".

Бен Афлек и Дженифър Гарнър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Не бях щастлив, но заради децата не можех да си тръгна... Това бе една от причините да посегна към чашката", каза Афлек, който има общо трима наследници от някогашната си съпруга - Вайлет, Серафина и Самюъл, останали на грижите на своята майка.

По думите му двамата с очарователната брюнетка, добила световна популярност с участието си в сериала "Наричана още", се отдалечили емоционално един от друг през последните години от съвместното си съжителство, затова разводът им бил най-доброто решение, което по негово мнение можели да вземат. Той подчерта още, че въпреки това са положили усилия да спасят връзката си, но нещата не са се получили.

"Наистина се опитахме, но както аз, така и тя разбрахме, че е безсмислено. Разделихме се приятелски. Дадохме всичко от себе си. Имали ли сме моменти на напрежение? Имали ли сме някакви разногласия относно попечителството? Трудни ли бяха нещата за нас? Ядосани ли сме? Да, но в основата винаги е било уважението. Знаех, че е добра майка. Винаги съм се надявал, че тя знае, че съм добър баща. Знаех, че съм", уточнява той.

Бен Афлек и Дженифър Гарнър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Запитан за твърдението, тиражирано неведнъж в американската преса, че е изневерил на Гарнър с детегледачката им преди още да се разделят, Афлек категорично отрече, определяйки историята като "пълна глупост". Отговорът му явно бе достатъчно задоволителен за водещия, тъй като той така и не повдигна въпроса за голите снимки, изтегли в интернет пространството през 2009 г., за които тогава редица медии писаха, че са си разменяли с колежката му Блейк Лайвли, по време на снимките на филма "Градът".

Както може и да се предположи, откровенията на Бен, не само подразниха, но и силно разочароваха бившата му съпруга, която според мнозина с нищо не е заслужила подобен удар от негова страна, тъй като тя винаги го е подкрепяла и никога не е изрекла дори една клевета срещу него, независимо през колко трудности премина заради зависимостта му към пиенето и комара.

След интервюто на артиста, който все още е последният, превъплътил се в ролята на Батман, поне докато официално не излезе новата лента с Робърт Патинсън в главната роля, близък на Дженифър сподели пред списание "OK!", че тя е огорчена от изказването му.

Бен Афлек и Дженифър Гарнър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Джен никога описала ситуацията по този начин, нито би използвала думите, с които той си послужи. Да не говорим, че не независимо от всичко, не би склонила да коментира публично отношенията им, както той направи. Това бе изключително неуважително от негова страна, бе истински шамар за нея", казва източникът.

Според сайта Radar Online обаче звездата от "Събудих се на 30" не е единствената недоволна от чутото, понеже то вбесило и настоящата партньорка на Афлек - Дженифър Лопес. Хора от обкръжението ѝ споделят пред медията, че певицата се ядосала, понеже със своята изповед актьорът е нарушил споразумение, което са сключили още в началото на подновения им романс.

"И двамата се съгласиха, че няма да говорят задълбочено за личния си живот след случилото се последния път, когато бяха заедно. Дори на събитията, на които присъстват, пресата е предварително предупредена да задава въпроси, свързани единствено с работата им. Сега обаче той отвори голямата си уста, повличайки и нея със себе си", издават те.

Бен Афлек и Дженифър Лопес

Снимка: Getty Images